Nu stiu cati dintre voi ati fost la pizza Hut sa gustati un blat clasic de acolo dar vreau sa va zic ca puteti face si voi acasa un aluat asemanator si o pizza delicioasa.
Am facut si un video cu modul de preparare: https://www.youtube.com/watch?v=f4M48_62TNo
Se pune drojdia maruntita in apa si se lasa 5 minute, se toarna apa cu drojdia peste faina, adaugam sare si ulei si ne apucam de malaxat.
Dupa 8 minute portionam aluatul in 3, il facem bilute si il punem intr-o oala uleiata si il acoperim. Il lasam la dospit aprox. 30 de minute.
Cu o spatula luam aluatul si il intindem in tigaia uleiata in care am presarat faina de malai.
Prima data ungem aluatul cu sos(pasta de tomate 30% amestecata cu putina apa si condimentul pizza). Eu prefer rosii San Morezano crescute la tara si stoarse acasa (cel mai bun sos).
Punem branza si apoi carnea iar dupa legumele. Pe deasupra toping de ementaler.
Se baga la cuptor la aprox 360 grade Celsius. (eu nu am timer nici gradatie de temperatura deci tin pizza in cuptor dupa ochi)
Scoatem afara din cuptor si savuram.