Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa calduta, de preferat cu o seara inainte de a o pregati.
Punem fasolea la fiert, si pe tot parcursul fierberii vom schimba apa de vreo 3 ori pentru a nu produce gaze la stomac. Vom avea in vedere sa punem peste fasole, dupa ce aruncam apa de 2 ori, numai apa fiarta, astfel vom avea bobul moale, altfel se va intari.
In ultima apa (a treia) vom pune 1 ceapa, morcovul cuburi, ardeiul cuburi, delikat sau sare, 2 linguri de ulei si vom fierbe pana va fierbe bine bobul.
Scurgem fasolea de supa, iar boabele le vom pasa cu pasatorul de legume pana va deveni o pasta fina.
Cele doua cepe le vom cali bine si apoi vom adauga bulionul. Lasam pana scade bine si va deveni un sos mai gros.
Peste piureul de fasole vom aduga mujdei de usturoi in functie de preferinta. Vom condimenta cu sare si piper.
Asezam intr-un vas piureul de fasole si pe deasupra vom unge bine cu sosul de ceapa.
Se serveste pe felii de paine cu fasii de gogosar/ardei.