Supa crema de linte picanta

de Panacris in Mancaruri de post, 30 Mar 2016 | 4588 vizualizari

 

O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este Lubita Iancu, mai bine zis Lulu, http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/martie-weekend-cu-spor.html, care are o grămadă de rețete minunate și tare rapide. A doua rețetă pentru provocare, se încadrează în meniurile de post;) Cu ocazia asta am testat și noul meu ajutor din bucătărie, CrockPot-ul, botezat Alin ;) Și-a făcut tare bine treaba, plus că m-a scăpat și de pasat supa. No, eu am deviat un pic de la rețeta lui Lulu, dar  a ieșit la fel de gustosă și picantă;)  Gata cu vorba să trecem la treabă ! :-* 

 

INGREDIENTE

  • Linte roșie 500 g,
  • Lobodă albă 1 legătură,
  • Lobodă roșie 1 legătură,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Leurdă ½ legătură,
  • Pătrunjel ½ legătură,
  • Sare roz 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 2 lingurițe,
  • Ulei de măsline extravirgin 3-4 linguri,
  • Apă rece 2000 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte picanta:

 Verdețurile se spală, se curăță, apoi se toacă mărunt. Aparatul de gătit CrockPot se setează la funcția HIGH pentru 120 de minute. În vasul de ceramic se pun verdețurile, uleiul de măsline, lintea uscată ( nu-i nevoie să stea la hidratat!), se asezonează de sare, se completează cu apă, se amestecă, apoi se lasă la gătit. După cele 120 de minute, supa deja e cremă, se asezonează cu boia și 2 linguri de ulei de măsline, eventual se mai ajustează gustul de sare și se servește fierbinte simplă sau cu crutoane. Spor și poftă bună. P.S. Pentru cei care nu dețin un aparat de gătit slow cooker, Lulu recomandă să folosiți lintea din conservă ;) pentru un timp mai scurt de fierbere. ;) http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/supa-iute-de-linte.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte picanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Geanina87 1

31.03.2016, 08:38

tare buna

Ksenya 1

31.03.2016, 08:49

vin si eu

Panacris 1

31.03.2016, 14:09

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bame cu perje uscate