A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

VARZA A LA CLUJ II

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Curatati varza de primul strat de frunze si treceti rapid prin jet de apa rece . Taiati varza fideluta si o caliti in ulei . Sarati si adaugati cimbrul ,  crengutele de marar si...Citeste continuarea

Ciorba de naut si radacinoase la...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Boabele de năut se pun de seară la hidratat, în apă rece, cât să le acopere. A doua zi, se scurg de apă și se pun la fiert în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow...Citeste continuarea

Kibbeh libanez

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Se pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Vanata se spala, se...Citeste continuarea

Parjoale manastiresti

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

Hrisca o dam la robot pana devine ca un piure. Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri ulei, pana devine aurie, adaugam ciupercile tocate si lasam la inabusit 20 minute la foc mic. Dam...Citeste continuarea

Mancare de post cu naut, legume,...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Boabele de năut se pun de seară la hidratat, în apă rece, cât să le acopere. A doua zi, se scurg de apă și se pun la fiert în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta fara zahar

Postat de: diaconta in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Albusurile le-am mixat cu un praf de sare,iar cand spuma a devenit ferma am adaugat 40 g de Green Sugar. Galbenusurile le-am mixat cu 40 g Green Sugar si o lingura de...Citeste continuarea

Sarmalute de post in foi de vita cu...

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul si revenim bine.Adaugam orezul si o ceasca de apa. Lasam orezul sa se umfle un...Citeste continuarea

Sarlota regala

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se amestecă făina cu amidonul de porumb. Se bat albușurile spuma adaugand treptat zaharul pana se tin ca o bezea.  Se adauga galbenusurile si amestecam 15-30 de secunde, pana...Citeste continuarea

Orez cu ciuperci, de post

Postat de: Monica1997 in Mancaruri de post

Pasul 1: Se curata ceapa si morcovul ,se taie cubulete si se pun la calit in uleiul inceins. Pasul2:Curatam ciupercile,le taiem feliute si le adaugam peste legume. Pasul3:Spalam orezul in...Citeste continuarea

Crochete de pui

Postat de: Adi75 in Pui

Carnea se taie cuburi mici si se presară cu sare si piper , se pune la călit cu cele doua linguri de ulei apoi se dau in blender . Se fierb cartofii si cele doua oua , cand sunt fierte si...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu suc de rosii la...

Postat de: rocsi_1612 in Slow Cooker

Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul decojit il taiem cubulete mici. Ardeiul rosu il taiem cuburi, pastarnacul il tocam cat mai marunt. Mararul verde spalat, il tocam si indepartam coditele....Citeste continuarea

Lasagna cu piept de pui

Postat de: reisnaor_2006 in Lasagna

Se prepara sosul de carne: Se pun la calit in 50 g unt ceapa tocata marunt, ciupercile taiate marunt si usturoiul feliat. Se adauga si pieptul de pui pe care l-am fiert si tocat marunt, rosiile...Citeste continuarea

Prajitura cu mascarpone si sos de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la...Citeste continuarea

Tigaie calda de ciuperci si mamaliguta

Postat de: privatelaura in Mancaruri de post

Spalam bine ciupercile, apoi le lasam in strecuratoare, la scurs. Punem la incalzit un vas cu apa, un strop de sare grunjoasa si lasam sa fiarba. Cand atinge punctul de fierbere, adaugam...Citeste continuarea

Strudele cu branza dulce si stafide...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai pregatim umplutura. Intr-un castron punem branza dulce, adaugam zaharul si vanilia, omogenizam, apoi adaugam galbenusurile si amestecam bine. Separat, intindem cate trei foi de placinta,...Citeste continuarea

Melcisori de post cu scortisoara la...

Postat de: timea in Slow Cooker

Temperatura ingredientelor trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina. Le amestecam adaugand 100 ml de apa calduta....Citeste continuarea

Chifle cu tarate de ovaz si masline

Postat de: Valclaudia in Piine

Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea, zaharul, apa calduta. Amestecam. Adaugam maslinele feliate, taratele de ovaz si faina, apoi framantam aluatul. Din cand in cand picuram ulei de...Citeste continuarea

Tarta din cartofi cu legume si...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Dam drumul cuptorului la 180 grade. Curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele si ii aszam in tava rotunda...Citeste continuarea

Legume stir-free la tava in cuptor

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Asezam legumele in tava rotunda antiaderenta, presaram amestecul de mirodenii pe care il gasim in interiorul pungii cu legume, turnam putin ulei de porumb,...Citeste continuarea

Carne cu ciuperci la cuptor si...

Postat de: Valclaudia in Porc

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Curatam si spalam ciupercile, apoi le feliem. Curatam si spalam ardeii kapia, apoi ii taiem bucati. Asezam bucatile de carne in tava cuptorului, adaugam...Citeste continuarea

Salata de fasole alba

Postat de: Geanina87 in Mancaruri de post

Intr-un bol amestecam fasolele cu frunzele de spanac, rosiile si castravetele pe care le-am taiat inainte. Condimentam cu sare, stropim cu ulei de masline si stoarcem lamaie dupa gust.  Citeste continuarea

Bulete de cartofi cu soia, ardei si...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Cartofii ii spalam bine su b jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja. Granulele de soia se pun pentru 10 minute la fiert in apa cu un cub de Knorr. Dupa ce sunt fierte le scurgem si...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu urzici

Postat de: Geanina87 in Mancaruri de post

Am ales fasolele, le-am spalat si le-am pus in apa cu o seara inainte de preparare.A doua zi le-am pus la fiert si cand apa dadea in cateva clocote, schimbam apa.Am procedat asa de trei ori....Citeste continuarea

Friptura de porc cu usturoi verde

Postat de: Bunica in Porc

Spală carnea,sterge-o cu șervețele absorbante. Sărează, piperază și pune-o într-o tavă de yena. Adaugă usturoiul spălat, curățat și tăiat mărunt. La sfârșit...Citeste continuarea

Prajitura cu crema cu mascarpone si...

Postat de: Bunica in Prajituri

Blatul: Separă gălbenușurile de albusuri. Albușurile se mixează cu un praf de sare. Când bezeaua este mixată, adaugă zahărul mixând continuu până la formarea...Citeste continuarea

Pulpa de porc prefiarta, pe pat de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Pulpa de porc se spala si se fierbe pana se patrunde bine in 1,5 l apa cu putina sare, cateva boabe de piper negru si doua foi de dafin, apoi se scoate din apa si se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea

Sufleu de spanac cu cartofi

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Cartofii se pun la fiert in coaja. Spanacul se decongeleaza. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Ciupercile se spala si se taie in doua. Ceapa se caleste in 3 linguri de...Citeste continuarea

Sufleu de dovlecei cu rosii

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala si se taie pe lungime. Rosiile se oparesc, se inlatura pielita si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca. Cartofii se pun la fiert, apoi se curata de...Citeste continuarea

Sufleu de vinete

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Cartofii se pun la fiert in apa rece,  cu tot cu coaja. Vinetele se spala si se taie in felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se presara cu sare si se lasa sa stea 10 minute. Ceapa...Citeste continuarea

Drob de orez

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Orezul se caleste in 2 linguri cu ulei si se adauga 500 ml apa. Se lasa pe foc pana absoarbe toata apa. Ceapa verde se toaca marunt si se caleste in 2 linguri cu ulei. Se adauga peste...Citeste continuarea

Sufleu de broccoli cu branza

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Se desface broccoli în buchețele. Se spală bine sub jet de apă rece. Se pune la fiert în apă clocotită pentru 5 minute, se scurge și se trece prin jet de apă rece, chiar apă...Citeste continuarea

Rasol de porc la Slow cooker Crock-Pot

Postat de: diaconta in Slow Cooker

Am condimentat rasolul si l-am pus în vasul slow cooker-ului Crock-Pot. Am pus legumele taiate,boabele de piper si enibahar, foile de dafin, sare si apa cât sa acopere trei sferturi...Citeste continuarea

Mancare de fasole cu ciuperci

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legume

Am curatat ceapa si usturoiul.   Ceapa am tocat-o marunt. Usturoiul l-am lasat intreg.   Se pune uleiul la incins se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute.   Se...Citeste continuarea

Somn la cuptor

Postat de: licurici_lra in Peste

Am spalat pestele, l-am sters bine cu un servetel de bucatarie, am pus sare si piper pe ambele parti, apoi l-am dat la rece 30min. Am prajit peste in putin ulei, cate 3 min pe...Citeste continuarea

Frigarui de pui

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Pui

Am taiat pieptul de pui, ardeiul rosu si cel verde cuburi mai maricele.Cipercile au fost mai mari si le-am taiat in 4,iar ceapa rosie am taiat-o in patru apoi am desfacut-o . Am presarat sare...Citeste continuarea

Pulpe de pui invelite in bacon

Postat de: licurici_lra in Pui

Am spalat pulpele de pui si le-am lasat la uscat. Am amestecat uleiul cu toate condimentele, apoi am adaugat pulpele de pui, am amestecat bine si am dat la frigider, pentru 30min. Am invelit...Citeste continuarea

Prajitura cu branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru aluat am framantat margarina cu faina amestecata cu praful de copt, am adaugat ouale,laptele, putina sare si coaja de lamaie framantand in continuare cu mana.Am acoperit aluatul cu folie si...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza si zahar...

Postat de: AdrianUdrea in Dulciuri

Mai intai se caramelizeaza zaharul intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde. Dupa ce se lichefiaza, se toarna in forma de copt si se inclina forma asa incat zaharul sa...Citeste continuarea

Cheesecake cu lamaie delicios

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Intr-un bol amestecam  branza cu un tel, adaugam smantana, amestecam , apoi zaharul, coaja de lamaie, vanilia, praful de sare. Omogenizam compozitia si punem ouale pe rand amestecand bine...Citeste continuarea

Spata de porc la cuptor, cu usturoi...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Bucata de spata o portionam, apoi presaram sare si prajim in ulei incins fiecare bucata, cat sa s erumeneasca pe o parte si pe alta. Apoi asezam bucatile intr-un vas de ceramica, presaram piper ,...Citeste continuarea

Fasole scazuta, de post, preparata...

Postat de: Ina in Slow Cooker

Punem fasolea la fiert in apa cu sare. Asteptam sa dea in clocot, scurgem apa si o aruncam, apoi punem alta apa peste fasole si lasam iar sa dea in clocot. Acoperim oala cu un capac si dam...Citeste continuarea

Rulou de post cu nuca, stafide si...

Postat de: rocsi_1612 in Slow Cooker

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si amestecam cu o lingura. Incorporam coaja rasa de lamaie, vanilia, apoi apa minerala calduta, treptat. Framantam bine,...Citeste continuarea

Macaroane in stil american

Postat de: RuxyRux in Paste

V-am fotografiat tipul de macaroane, de cascaval si branza pentru ca vreau sa va iasa exact cum mi-au iesit mie. Macaroanele se fierb  in apa cu sare dupa indicatia de pe  ambalaj( in...Citeste continuarea

Tort aniversar 2 ani de bucataras

Postat de: Adele in Dulciuri

Pentru inceput se pregateste blatul, se separa ouale, galbenusurile si albusurile in doua vase, dupa care se mixeaza cu praf de sare albusurile pana devin spuma, se mixeaza si galbenusurile cu...Citeste continuarea

Salata cu spanac, portocale si fistic

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de post

Am spalat spanacul si l-am lasat la uscat. Ridichiile le-am taiat pe jumatate, portocalele le-am taiat rondele, apoi in 4, iar fenicului l-am taiat fasii. Am curatat fisticul,...Citeste continuarea

Omleta cu cartofi

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite ca marime . Spalam cartofii sub jet de apa rece si ii scurgem bine de apa .  Incingem ulei intr-o tigaie si punem cartofii la...Citeste continuarea

Pilaf de orez cu pulpe de pui si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Pui

Pulpele se taie in jumatati, se spala, se dau cu sare si se pun la foc intr-un wok impreuna cu uleiul. Se acopera wok-ul cu un capac. Dupa ce a scazut apa lasata de pulpe, se adauga 100 ml de apa....Citeste continuarea

Apple pie - Prajitura cu mere

Postat de: taniakswn in Dulciuri

Mod de preparare: Toate ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, iar untul sa fie putin incalzit, nu topit. Intr-un vas punem untul moale, uleiul, zaharul, mierea,...Citeste continuarea

Prajitura in straturi cu...

Postat de: taniakswn in Dulciuri

Separam albusul de galbenus si mixam albusul cu zaharul pana cand devine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.  Dupa ce compozitia a devenit ca o crema adaugam pe rand...Citeste continuarea

Tarta tatin

Postat de: aalliinnaa07 in Dulciuri

Masa: Intr-un bol punem faina, construim un "vulcan", iar in mijloc adaugam untul in bucati (untul sa fie la temperatura camerei), oul, apa si sarea. Amestecam ingredientele pana cand...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]