Chiftelute din piept de curcan in sos de rosii

de Bucataras Monica in Curcan, 6 Apr 2016 | 2952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piep de curcan
  • 3 cartofi potriviti
  • o capatana usturoi
  • 3 oua
  • 5 linguri de faina
  • marar verde
  • piper
  • sare
  • Pentru sos;
  • 1 ceapa
  • ulei
  • suc de rosii
  • pasta de rosii
  • cimbru
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din piept de curcan in sos de rosii:

Pregatire chiftelute:

Pasul1 : Carnea tocata se pune intr-un bol.

Pasul2: Separat intr-un vas batem ouale cu un praf de sare,cu faina si le adaugam peste carne.

Pasul3: Amestecam carnea cu ouale batute,adaugam mararul si usturoiul tocate marunt.

Pasul4: Curatam cartofii,ii spalam,ii dam pe razatoarea cu orifici mici,ii stoarcem si ii adaugam peste amestec.

Pasul5: Potrivim de sare si piper.

Pasul6: Ne umezim palmele si formam bilute din compozitia rezultata.

Pasul7: Prajim chiftelutele in ulei incins!

Pregatirea sosului:

Pasul1: Curatam si calim ceapa in 2 linguri de ulei.

Pasul2: Adaugam un pahar de suc de rosii,apoi diluam in apa 3 linguri de pasta de rosii. Le adaugam peste ceapa calita.

Pasul3: Curatam usturoiul,il taiem feliute si il adaugam in sos.

Pasul4: Adaugam cimbru si potrivim de sare!

Pasul5: Dupa ce sosul este gata, adaugam chiftelutele si mai lasam cateva minute pe foc!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de curcan in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb