Paste alla Puttanesca

de cristeena20 in Paste, 8 Apr 2016 | 4334 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta lui Andreea Caroline :) mi-au placut mult aceste paste !

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de paste (eu am folosit capunti)
  • ulei de malsine
  • 5-7 fileuri de anchova
  • masline negre (un pumn)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4-5 felii de rosii uscate in ulei de malsine
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 2 rosii medii bine coapte
  • sare, piper, busuioc verde, oregano
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste alla Puttanesca :

- Punem pastele la fiert in apa cu sare.

- intre timp preparam sosul alla puttanesca: intr-o tigaie am pus ulei de malsine cu usturoi la incalzit si adaugam fileurile de anchova-lasam 2 minute sa se prajeasca la foc mic sia daugam apoi maslinele-lasma inca putin. Adaugam rosiile tocate marunt-eu am folosit din conserva ; pasta de rosii si la nvoie aduagam putina supa de pui sau apa fierbinte. Adaugam sare-nu multa deoarece anchovele sunt sarate. Nu uitam de rosiile uscate, tocate marunt-si lasma sa fiarba sosul pana devine omogen si bun la gust. la final adaugam busuiocul si oregano verde-daca e uscat il punem sa fiarba putin cu sosul.

-Servim cu parmezan ras deasupra.

TIPS-URI

1

Eu am mancat o data facute la fel, doar am adaugat sos bechamel-au fost delicioase pstele si asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste alla Puttanesca " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

cristeena20 1

08.04.2016, 23:29

- Andreea - 1

09.04.2016, 12:50

mihaelar63 1

09.04.2016, 14:43

De cand le-am descoperit acest sortiment de paste sunt preferatele mele

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Risoni cu piept de pui si ciuperci