Reteta asta mi-a dat-o mama si mi-a zis ca ei asa le fac ei in Spania. Mie imi plac foarte mult. Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/cannelloni-cu-sos-bechamel/
Foile de cannelloni se pun in apa fiarta si se lasa conform instructiunilor ( eu le-am lasat cam 10 minute pe fiecare).
Se prepara compozitia de carne : 1 capa si 1-2 graunti de usturoi taiate marunt se pun la calit in 2 linguri de ulei. Se adauga si carnea si se lasa cateva minute pe foc. Se adauga sare si piper.
Dupa ce se scoate fiecare foie pe rand din apa fiarta, se pune pe suprafata de lucru, se adauga carne si se ruleaza.
Se pun in tava de copt , eu am pus in 2 straturi, am avut 16 rulouri.
Separat se prepara sosul bechamel: se pun 2-3 linguri de ulei la incins pe aragaz, cu focul mic, se adauga 2-3 linguri cu faina si se amesteca repede, iar apoi se adauga laptele si se mai lasa pe foc pana cand incepe sa capete consistenta aproape ca a smatanei si se mesteca continuu. La sfarsit se pune un praf de sare.
Se adauga sosul bechamel pesste rulourile de cannelloni si se dau la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc deasupra.
La final eu am presarat deasupra cannellonilor branza rasa si am mai lasat 5 min la cuptor.
1
Puteti folosi si sos de rosii in locul sosului bechamel.