Negresa de post cu lapte de cocos

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Apr 2016 | 6686 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Rocsi, n-am eu cioroi ca ea, dar m-am descurcat si fara....am optat sa fac negresa in forme de silicon  pentru ca imi e mai usor sa le impart si sunt si mai aspectoase.....

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte de cocos
  • 150 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 12 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat
  • nuci tocate grosier cca 150 g
  • visine ( am pus cate 3 in fiecare forma)
  • Decor
  • ciocolata neagra topita
  • confeti colorate de la Dr.Oetker
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu lapte de cocos:

Intr-un castron punem laptele de cocos (trebuie agitat bine inainte sa fie scos din conserva, este gros) adaugam zaharul si coaja de lamaie si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Separat amestecam faina cernuta cu cacaoa, bicarbonatul amestecat cu praful de copt si stins cu zeama de lamaie il adaugam peste laptele de cocos. La final incorporam faina amestecata cu cacaoa si nucile taiate grosier. In formele de silicon am pus hartiute de briose, apoi cu o lingura am impartit compozitia, mi-a ajuns pentru 14 forme de silicon. Am asezat formele in tava de la aragaz si am bagat tava la cuptorul preincalzit. Sunt gata cand trec testul scobitorii. Le scoatem din cuptor apoi din forme, le ornam cu ciocolata topita si confetii colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

08.04.2016, 20:21

Se pot face toate retetele si fara cioroi ...Ma bucur ca ai incercat reteta!

Catalina L 1

09.04.2016, 10:04

imi placeeeee.

mirela0911 1

11.04.2016, 20:49

Astea sunt pe gustul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-Pot