Pe caldura asta, este ideala o portie de tarta racoritoare. Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/tarta-cu-kiwi/
Mai intai pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam untul moale cu zaharul, adaugam apoi oul si faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Intindem o foaie rotunda, o punem in tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, apasam din loc in loc cu coada unei linguri pe peretii tartei si o dam pentru 20 de minute la congelator.
Scoatem tarta din congelator, o intepam cu furculita din loc in loc.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade doar pentru 10 minute. Tarta ramane alba dupa aceste 10 minute, dar nu o lasati mai mult pentru ca se va intari.
Pregatim si crema: mixam praful de frisca cu laptele pana cand devine foarte ferma. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o lasam cateva minute la racit. Adaugam ciocolta in fir subtire peste frisca si mixam in continuare. Va rezulta o crema foarte buna. Daca vreti puteti opri putina ciocolata pentru ornat din cea topita.
Tarta racita o scoatem din tava si punem in ea crema. Deasupra punem felii subtiri de kiwi, iar deasupra am luat cu lingura ciocolata topita si am ornat tarta.
Se da la rece pentru 1 ora. Pofta buna!
1
Puteti folosi in loc de kiwi capsune.
2
Daca vreti o crema mai ferma, folositi un plic de gelatina.