Aceste coșulețe din foietaj cu ouă și cârnați, preparate la cuptor, pot fi consumate ca și mic dejun, alături de un iaurt bun, sau pot constitui baza unor aperitive, atunci când se anunță musafiri.
Sunt delicioase, aspectuoase și mai ales sățioase.
Lasam foaia de aluat sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi o portionam in patru parti egale.
In patru forme de minitarte, tapetate cu hârtiuțe de brioșe, așezăm aluatul de foietaj porționat și îmbrăcăm frumos formele presând aluatul în interior, așa încât să-i dăm forma cât de cât rotundă, dar lăsăm și niște colțuri la vedere să pară mai interesante.
Înțepăm cu o furculiță aluatul de la baza formelor și așezăm câte o lingură de brânză în interior.
Peste brânză așezăm rondele de cârnați, prăjiți în prealabil, apoi cuburi de gogoșari și bucăți de roșii deshidratate și spargem câte un ou la mijloc.
Așezăm formele de minitarte într-o tavă, pentru a nu avea surprize pe timpul coacerii și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute la 190 de grade, sau până când foietajul este bine rumenit și ouăle preparate.
Cu 5 minute înainte de stingerea focului, presărăm și puțină mozzarella pe deasupra, pentru a se gratina frumos coșulețele.
Le servim calde, alături de un iaurt bun, cafea sau ceai.
Sunt foarte bune și de efect, iar gogoșarii și roșiile deshidratate au mers de minune în această combinație, cu gustul lor ușor acrișor.
Sper să vă placă și să vă fie de folos rețeta mea de coșulețe din foietaj cu ouă și cârnați!
1
Ingredientele din interiorul coșulețelor pot varia în funcție de preferințele fiecăruia