- un lime (coaja, pulpa, suc)
- 6 oua;
- o cana de zahar;
- 2 pliculete de zahar vanilat;
- o cana frisca lichida.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu limeta:
- Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa.
- Se separa albusurile de galbenusuri.
- Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pe bain-marie, pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul.
- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
- Separat, se bate frisca, apoi se amesteca cu albusurile spuma si galbenusurile.
- Peste compozitia obtinuta se adauga sucul + pulpa de lime si jumatate din coaja rasa.
- Compozitia se imparte in doua cutii alimentare, se pune restul de coaja de lime pe deasupra si se baga la congelator pana a doua zi sau cel putin 5 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu limeta" nu uita sa-i faci un review.