Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos

de RuxyRux in Dulciuri, 5 Apr 2016 | 7415 vizualizari

 

Pentru voi bucatarasi dragalasi, pentru bucataras.ro...cu multumiri pentru premiul minunat!  Va astept la o cafea cu prajituri si povesti de suflet pe indelete!
 Swissroll si cafea! :x :x :x  o prajiiii cu un blat minunat de bun, o crema incredibil de delicioasa...si-o glazura ciocolatoasa peste poate....un desert deosebit ce merita probat ! :x

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 gr. zahar brun
  • vanilie
  • 80 gr. faina patiserie
  • 40 gr. cacao
  • 2 linguri pline de lapte fierbinte

Crema de lamaie( pentru aceasta prajitura aveti nevoie doar de jumatate din cantitati, eu am facut mai multa pentru a umple si niste biscuiti):

  • 4 oua
  • 550 ml lapte dulce
  • 150 gr. zahar
  • vanilie
  • 50 gr. faina
  • 30 gr. amidon
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • 125 gr. unt

Glazura:

  • 70 gr. unt
  • 80 gr. ciocolata neagra( 75%)
  • 80 gr. ciocolata cu lapte
  • fulgi de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos:

 

Crema:  Ouale, vanilia, zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga faina, amidonul si 100 ml lapte rece din total, se omogenizeaza bine. Restul de lapte se infierbanta si in el se toarna compozitia cu ou. Se amesteca vartos, va incepe sa se lege ca o ciulama mai grosuta,  avem grija sa  fiarba usor la foc mic,  doua trei minute, amestecand  continuu, apoi se trage vasul de pe foc , se pune untul si apoi zeama si coaja de lamaie. Se mixeaza, se acopera cu o folie si se da la rece.

Prepararea blatului: Am mixat ouale 1 minut cu praful de sare, apoi am adaugat zaharul si vanilia si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa (in jur de 3 minute), am adaugat pe rand cacaoa, faina si la final laptele fierbinte.

Am uns o foaie de copt cu unt si am turnat compozitia, am nivelat-o cu o spatula, am copt blatul timp de 12 minute la 180 de grade.

Cand am scos blatul, l-am asezat cu tot cu pergament pe un servet curat de bucatarie udat cu apa rece si bine stors.

Am rulat usor, ajutandu-ma de pergament dar si de servetul ud. Am desfacut usor blatul la forma initiala si am pus crema, am rulat la loc rulada.

Glazura: Se pune pe foc untul, intr-un ibricel, se tine pana se topeste usor, apoi in el se topeste ciocolata, se toarna peste rulada, se tine putin la rece, se  scoate apoi si se presara fulgii de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

RuxyRux 1

06.04.2016, 22:06

Multumesc mult Moni!

RuxyRux 1

06.04.2016, 22:06

Multumesc Andra

RuxyRux 1

06.04.2016, 22:06

Multumesc Liliana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza de vaci la cuptor