A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata cu paste si ton

Postat de: Bucataras in Salate

Pune pastele intr-un bol incapator si adauga peste acestea restul ingredientelor: fasolea rosie, porumbul, maslinele, rosiile cherry, tonul, caperele, ardeiul kapia si nu in ultimul...Citeste continuarea

Lasagna cu vinete

Postat de: AlexTeacher in Lasagna

Taiati vinetele felii subtiri; Adaugati peste acestea ulei de masline si sare, asezati-le pe o hartie de copt intr-o tava si coaceti-le pana se rumenesc...Citeste continuarea

Humus reteta cu sfecla

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Humus reteta Adaugati ghe ata in blender; Tocati sfecla marunt si introduceti-o in blender; Zdrobiti nuca intr-un...Citeste continuarea

Creveti la tigaie, cu lapte de cocos

Postat de: AlexTeacher in Fructe de mare

Curatati crevetii lasandu-le capul si coada (pentru efect ) - Desi in Spania daca le ceri sa-ti curete crevetii sau servesti clientii cu creveti curatati risti sa ti se dea cu...Citeste continuarea

Burrito cu Ciolan, la slow cooker...

Postat de: AlexTeacher in Slow Cooker

Pune ciolanul in slow cooker Crock-Pot, stropeste-l cu putin ulei si adauga si apa in acesta; Seteaza slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital pe functia de gatit...Citeste continuarea

Cartofi noi, taranesti cu bacon

Postat de: Bucataras in Porc

Pune cartofii la fiert intr-o oala cu apa. Testeaza-i din cand in cand cu furculita si ai grija sa nu ii fierbi prea tare si sa risti sa se sparga. Odata fierti, lasa-i la scurs intr-o...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi

Postat de: AndrutzaP in Supe

   Se curata toate legumele si se taie cubulete. Se pun la fiert pana ce morcovul este bine fiert.    Legumele fierte se scurg de zeama (fara a o arunca) si se paseaza in...Citeste continuarea

Ficat de iepure cu legume

Postat de: gurita_ta2005 in Iepure

Ficat de iepure se scoate din frigider si se lasa putin la temperatura camerei, se curata de pielite, se spala sub apa rece, se scurge si se lasa deoparte. Morcovii se curata si se taie mai...Citeste continuarea

Pui umplut cu fasole pastai si...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Condimentam puiul pe ambele parti, il ungem cu putin ulei de masline si cu sos de soia. Puiul se umplute cu fasolea pastai scursa si condimentata cu vegeta si cateva rosii cherry. Restul de...Citeste continuarea

Covrigei graham

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am pus faina graham si faina alba intr-un vas. Am adaugat sarea, margarina si drojdia framantand usor cu mana. In timp ce framantam am adaugat treptat si apa si la sfarsit vinul.Am omogenizat...Citeste continuarea

Tort cu crema de lapte condensat si...

Postat de: diaconta in Torturi

Pentru blat,am mixat untul moale cu zaharul pudra. Când am obtinut o crema, am adaugat pe rând cele 3 oua mixând dupa fiecare.  Am adaugat faina amestecata cu sarea si...Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de: gaby_d in Torturi

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. de cutit sare. Adauga treptat zaharul, apoi mixeaza pana se topeste complet si nu se mai simt...Citeste continuarea

Pilaf de orez cu carne de porc si...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea de porc se curata de pielite,se taie cuburi si se pune intr-o craticioara pentru circa 40 minute. Se pune orezul clatit sub apa rece si scurs,se lasa la foc mic,dupa circa 5 minute...Citeste continuarea

Budinca de casa

Postat de: Meea in Dulciuri

Intr-un vas punem putin din lapte (aprox. 100-150ml) pe foc. Adaugam si zaharul, cacaua, faina, untul si zaharul vanilat. Amestecam bine pana cand toate ingredientele s-au omogenizat. ATENTIE:...Citeste continuarea

Salata mediteraneana

Postat de: ela2015 in Salate

Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă ușor sărată, clocotită și timp de 6-8 minute, după care le scurgem lichid și le clătim cu apă rece). ...Citeste continuarea

Ravioli prajiti

Postat de: caroline in Paste

Eu am folosit ravioli umpluti cu ricotta si spanac .  Punem o craticioara cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si adaugam ravioli . II lasam la fiert 5 minute .Cand...Citeste continuarea

Ciorba de loboda si salata cu...

Postat de: cristinutanicolita in Ciorbe

Ceapa si morcovul se curăță spala si se taie.  Lobodele si salata se spală  bine. Se pun intr-o oala, se acopera cu apa se adauga si legumele si se pun la fiert. Dupa cca 30...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Spălăm bine frunzele de lobodă și le lăsăm la scurs. Tocăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel și le călim ușor în uleiul încins, dar adăugăm și câțiva...Citeste continuarea

Spaghete cu legume si smantana

Postat de: gurita_ta2005 in Spaghete

Pastele le punem la fiert intr-o cratita cu apa si sare, doar cand apa a inceput sa clocoteasca. Se lasa timpul scris pe cutie. Intr-o tigaie wok punem putin ulei de masline,ceapa taiata...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta aromata...

Postat de: Bucataras in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Mai intai trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. Eu le-am pregatit deja! Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si...Citeste continuarea

Tarta cu crema de branza si aluat...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru aluat:        Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile incepem sa framantam,...Citeste continuarea

Copanele de pui cu cartofi noi la...

Postat de: momo121 in Pui

Spalam copanelele cu apa rece, le crestam putin si le asezam intr-o tava unsa cu ulei.  Condimentam cu sare, piper, boia dulce, condimentele pentru carne, sosul de soia si amestecam putin cu...Citeste continuarea

Prajitura cu cirese si capsuni (de...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Ciresele le spalam si le curatam de samburi. Capsunile le spalam si le taiem cuburi. Intr-un vas amestecam apa cu zaharul, uleiul si esenta.  In alt vas amestecam faina cu praful de...Citeste continuarea

Tort cu visine, crema de ciocolata...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Incepem cu  crema: Toata ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un bol de inox sau de yena. Turnam frisca lichida peste ciocolata, punem bolul pe baie de aburi. Amestecam usor pana...Citeste continuarea

Chec

Postat de: caroline in Dulciuri

Intr-un bol punem zaharul impreuna cu untul (untul trebuie scos din timp din frigider pentru a fi moale) si mixam bine pana ce zaharul este topit si obtinem consistenta unei creme . Adaugam...Citeste continuarea

Piept de porc cu usturoi verde si...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai am spalat pieptul de porc si l-am portionat in bucatele potrivite, l-am asezat intr-un tuciulet incapator, am adaugat sare si 1 si 1/2 cana cu apa si l-am pus pe foc.Din cand in cand...Citeste continuarea

3 salate la borcan

Postat de: Oana in Salate

Asa cum am spus, incepe cu dressingul. Amestea bine intr-un bol mustarul, uleiul de masline si otetul, pune sare si piper dupa gust, mararul tocat si pune dressingul in borcan Adauga apoi pe...Citeste continuarea

Prajitura londoneza

Postat de: ancutsa in Prajituri

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se adauga in ploaie faina si apoi laptele. Se...Citeste continuarea

Dulceata de caise

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 800 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati mai mici.   Se fierb apa cu zaharul, iar cand incepe sa se lege siropul,...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

Spalam bine visinele si incepem operatiunea mai putin placuta: indepartarea samburilor. Dupa aceasta, mie mi-au mai ramas aprox 900 g de visine. Le punem intr-o cratita incapatoare si le...Citeste continuarea

Dulceata de mure

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

Se spala murele cu grija pentru a nu le zdrobi si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa cateva ore pana isi lasa sucul. Cand se pun pe foc, adaugam si un...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Se spala bine capsunile si se scobesc cu ajutorul unui pai. Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar. Le lasam asa peste...Citeste continuarea

Prajitura vieneza

Postat de: ancutsa in Prajituri

Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale. Batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, apoi adaugam zaharul si 1 lingura zahar vanilat si amestecam pana cand spuma...Citeste continuarea

Negresa

Postat de: ancutsa in Prajituri

Blatul: Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se pune compozita intr-o tava unsa cu...Citeste continuarea

Prajitura Adelina

Postat de: Adele in Prajituri

Se incepe cu pregatirea blatului:in doua vase se separa albusurile de galbenusuri,se mixeaza spuma cu putina sare albusurile,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si zahar vanilat,pana...Citeste continuarea

Crumble cu capsuni

Postat de: merisor67 in Prajituri

Cernem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu zaharul si pesmetul. Scoatem untul de la frigider, il taiem in cuburi si il adaugam peste ingredientele din vas. Framantam ingredientele cu...Citeste continuarea

Kabak mücver - Crochete turcesti...

Postat de: Anett in Mancaruri de legume

Curatam dovleceii, spalam bine apoi se dau pe razatoarea mare.  Spalam patrunjelul si mararul si le maruntim. Batem oule apoi adaugam faina si condimentele. Adaugam dovlecei, patrunjelul...Citeste continuarea

Placinta crocanta cu branza si cirese

Postat de: katty in Dulciuri

ngeti  tava cu unt. Intindeti foile de placinta. Rupeti o foaie si ridicati-o usor pe marginule tavii, apoi intepati foile cu furculita si dati tava la cuptor pentru 10 minute. Cuptorul...Citeste continuarea

Pasta de ton si butterfish afumat

Postat de: RuxyRux in Ton

Pestele se curata de eventualele oase, se pune intr-un bol impreuna cu tonul si restul ingredientelor si se mixeaza cu mixerul vertical, pana se obtine pasta dorita. Se potriveste gustul de...Citeste continuarea

Prajitura cu mac, pere si capsuni

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul tos si praful de copt pana isi dubleaza volumul, adaugam semintele de mac. Rand pe rand punem...Citeste continuarea

Ciorba de loboda servita cu crutoane

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Frunzele de loboda se curata de pe tulpini si se spala in mai multe ape, apoi se pun la scurs si se taie fasii. Cepele verzi si morcovii se curata, se spala sub jet de apa rece. Punem uleiul...Citeste continuarea

Porridge - Budinca de ovaz cu miere...

Postat de: Anett in Dulciuri

Punem ovazul intr-o craticioara si turnam lapte deasupra. Adaugam sarea si esenta de vanilie si punem la foc mic. Amestecam continuu si fierbem circa 4-5 minute. Stingem focul si cand s-a...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor in crusta de...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Cartofii noi ii spalam foarte bine cu un burtete abraziv nou, sub jet de apa rece. Preincalzim cuptorul la 220 grade. Tapetam tava cu hartie de copt. Punem cartofii spalati foarte bine...Citeste continuarea

Smoothie din cirese

Postat de: Valclaudia in Love Smoothies

Desprindem coditele cireselor, apoi spalam ciresele sub jet de apa rece. Scoatem samburii si punem in vasul blenderului bucatile de cirese, adaugam 2 pliculete de green sugar si apa plata rece....Citeste continuarea

Linte batuta cu ceapa caramelizata

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Lintea se clateste in apa rece apoi se pune la fiert la foc potrivit in 800ml apa plata. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana incepe sa se zdrobeasca. Adaugam 20 ml ulei...Citeste continuarea

Inghetata tigrata

Postat de: gospodariu in Dulciuri

 Se pune laptele la fiert.Cand incepe sa clocoteasca se adauga crema de galbenusuri cu zahar si esenta de vanilie.Se amesteca pana se ingroasa,avand grija sa nu se faca omleta.  ...Citeste continuarea

Ochelari pentru picnic

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pregatim aluatul cu o zi inainte. Osanza o dam prin masina de tocat cu sita mai mare.Amestecam osanza cu 4 linguri de faina. Intr-un castron cernem 1 kg de faina, adaugam sarea, uleiul, otetul si...Citeste continuarea

Cosulete de primavara cu branza

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

Se preincalzeste cuptorul.   Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc si se asaza intr-o tava cu forme de briose in care am pus si hartie de copt....Citeste continuarea

Mancare de urzici

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

Se spala bine urzicile si se scurg. Se pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga urzicile. Se fierb 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si...Citeste continuarea

Shaorma de casa

Postat de: ancutsa in Pui

Se dau la cuptor copanele de pui intr-o tava cu ulei, putina apa si condimente dupa gust, eu am folosit sare si piper. Se lasa la foc potrivit pana se patrund bine.   Intre timp, se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

ieri la 15:13

Bomboane cu Oreo - Desertul delicios fără coacere

pe 17.09 la 07:28

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]