Budinca de cartofi cu piept de pui

de Gherca Daniela in Pui, 4 Iul 2016 | 16431 vizualizari

 

Un preparat foarte gustos atunci cand nu stii ce sa faci cu pieptul de pui ramas de la un pui facut la cuptor! 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui ramas de la 1 pui facut la cuptor
  • 5-6 cartofi medii
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • busuioc uscat
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 50g unt pentru uns tava
  • 100g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu piept de pui:

Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert atat cat sa poate intra furculita in ei.

Intre timp taiem pieptul de pui si ardeiul rosu cubulete.

Intr-un bol batem cele 3 oua cu putina sare, punem si smantana, amestecam bine cu un tel, apoi adaugam pieptul de pui cu ardeiul si putin patrunjel verde, amestecam pana omogenizam bine totul.

Ungem o tava cu unt si pe peretii acesteia si asezam cartofii fierti, pe care i-am scurs de apa, ii condimentam dupa gust, iar peste cartofi, adaugam compozitia de oua cu carne si nivelam frumos toata suprafata si la final presaram jumatate din cantitatea de cascaval ras. Dam tava la cuptor pentru cca.20 minute, scoatem tava, presaram restul de cascaval si mai lasam tava inca 5 minute in cuptor.

Se serveste calda cu muraturi, dar este foarte buna si rece! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]