Conservarea frunzelor de viță de vie

de elucubratiiculinare in Conserve, 3 Iul 2016 | 5745 vizualizari

 

Nu stiu daca va mai ajuta acum, poate in zonele de deal si munte unde vegetatia este putin intarziata, daca nu, la anul......
Dacă ne plac sărmăluțele în frunze de viță și avem posibilitatea să le și culegem, avem două variante de conservare.

Se aleg frunze de viță de vie frumoase, cu suprafața lucioasă, fără pete sau alte imperfecțiuni.

Frunzele de viță se aleg când ciorchinii de struguri sunt abia formați.

 

INGREDIENTE

  • frunze de viță de vie
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conservarea frunzelor de viță de vie:

Prima variantă - congelarea după opărirea frunzelor în prealabil   Se spală bine frunză cu frunză și se fac pachete de câte 5 frunze. Se pune apă la fiert în care vom pune și o lingură de sare. Când apa începe să fiarbă punem pe rând pachetele de frunze și le lăsăm câteva secunde. Se scot, se lasă la scurs și răcit și se pun în pungulițe ce se vor da la congelator.  

A doua variantă - conservarea în saramură   Se spală bine frunză cu frunză și se fac pachete de câte 5 frunze. Se pregătesc câteva borcane de sticlă.
Într-un borcan de 800 g vă intră aprox. 60 frunze.
Vom pune sare pe fiecare frunză.
Rulăm pachetul de 5 frunze și îl punem în borcan.
Se mai pune câte o linguriță de sare și între straturi. Umplem borcanele cu apă și punem câte o crenguță de mărar deasupra.
Punem capace și le dăm la cămară.
Se pot folosi când se va schimba culoarea frunzelor - ca în imaginea alăturată. Înainte de a le folosi se vor spăla bine de sare și se lasă minim o oră în apă rece.

TIPS-URI

1

Vă recomand prima variantă! Eu întotdeauna pun la congelator pentru 2 ture de sarmale și restul la cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conservarea frunzelor de viță de vie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Ina 1

03.07.2016, 17:40

Varianta de oparite am folosit-o ani buni, pana am descoperit varianta in sticle PET, fara absolut nimic adaugat. E cea mai buna si sigura metoda si nici nu ai teama ca-i prea sarata

Rocsi 1

03.07.2016, 19:24

Super...Eu nu pun, ca nu prea omor cu ele.

Ancutsa 1

12.08.2016, 18:46

Si noi le conservam tot cu sare, le luam de la tara si le pastram pachetele!
Sunt de apreciat sfaturile tale!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Otet cu tarhon si tarhon in otet