Chifteluțe de dovlecei cu gouda

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 3 Iul 2016 | 2941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg dovlecei sau zucchini
  • 1 linguriță sare
  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • 30 g leurdă,
  • ceapă verde sau usturoi verde tocat mărunt
  • 150 g gouda
  • ulei pentru prăjit
  • pentru servit: sos de maioneză cu usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de dovlecei cu gouda:

Dovleceii se spală, se curăță și se dau pe răzătoare. Se pun într-o strecurătoare și se presară sare. Se lasă minim 30 minute după care se scurg bine. Se amestecă cu făina cernută, ouăle, leurda tocată mărunt (ceapa sau usturoiul verde), și brânza Gouda rasă. Condimentăm cu sare și piper. Se pune ulei la încins într-o tigaie. Cu o lingură se ia din compoziția de chiftele și se pune în uleiul încins. Se prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte la foc potrivit. Se scot pe prosop de hârtie pentru a elimina uleiul în exces. Servim cu sos de maioneză cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de dovlecei cu gouda" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pastalopitta