Cand e foarte cald afara aleg mancarurile care nu necesita prea mult timp de stat prin bucatarie. Cred ca si voi faceti la fel, nu? :))
Ceapa si 3 catei de usturoi se spala, se curata si se toaca marunt. Se pun intr-un vas cu ulei incins, apoi se adauga cateva linguri de apa si se lasa 2-3 minute, la foc potrivit.
Carnatii ii spalam si ii taiem rondele, apoi ii punem in vasul de pe foc si ii lasam 5-10 minute impreuna cu ceapa si usturoiul.
Adaugam morcovul spalat, curatat si tocat marunt sau dat pe razatoare, apoi punem apa cat cuprinde, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic aprox. 15 minute.
Adaugam mazarea si lasam la fiert la foc potrivit, pana cand compozitia scade. Daca mai este nevoie, mai adaugati putina apa.
Intr-un bol amestecam bulionul cu faina si putina apa, apoi punem acest amestec in oala. Adaugam sare si piper dupa gust, restul de usturoi pisat si foile de dafin.
Mai lasam sa fiarba aprox. 10 minute. La final adaugam patrunjelul tocat.
Pofta buna!