O reteta usoara de supa de vara ! Se poate manca atat fierbinte cat si rece.Ideala si in timpul postului.
Dovleceii se curata de coaja , apoi se taie cubulete .La fel procedam si cu cartofii insa se
taie cuburi mult mai mici decat dovleceii. Rosiile le cufundam în apă clocotită timp de
un minut si le curatam de pielita, apoi le taiem în bucăți mici. Ceapa o taiem semiluna
felii subțiri si se prăjește într-o tigaie cu un pic de ulei , împreună cu cățel de usturoi
zdrobit cu lama cutitului. Cand ceapa devine sticloasa si capata marginile aurii scoatem
usturoiul si-l arauncam, adaugam cartofii si lasam 2-3 min , amestecand , în cele din urmă,
adaugam dovleceii și roșiile, amestecăm . Apoi adaugăm un 2 litri de fond de legume sau apa de apă și o jumătate
de linguriță de sare. Se acopera si se fierbe pana cand toate legumele sunt moi . Cand este
gata adaugam crengutile de busuioc.Acoperim si lasam sa se racoreasca.
. Atunci când se va raci se va elimimina crengutile de busuioc. La servre se decoreaza/presara
cu busuioc proaspăt.Se serveste cu pâine neagra .
Pofta buna!
1
Dupa ce s-a racorit supa,crengutele de busuioc trebuiesc inlaturate,altfel supa se v-a innegri/invineti
2
Pentru un plus de savoare ,puteti sa adaugati parmezan proaspat ras