Tort Anca

de Ancutsa in Torturi, 7 Iul 2016 | 3328 vizualizari

 

Acesta e un tort pregatit acum ceva timp si care mi-a placut foarte mult, sper sa va placa si voua :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 6 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare
  • Crema:
  • 1 pachet (200 g) unt 85% grasime;
  • 4 linguri de zahar;
  • 4 lingurite de cacao neagra;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 2 lingurite de cafea.
  • Sirop:
  • apa 500 ml;
  • coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan);
  • 4 linguri zahar.
  • Decor:
  • ciocolata neagra;
  • frisca lichida 200 ml;
  • bombonele decorative
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anca:

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in sus, ca sa ramana pufoasa si aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul si coaja de portoala, se fierbe cam 10 minute. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei si il insiropam.

Crema de unt:

Batem cu mixerul untul cu zaharul pana cand nu se mai simte zaharul, apoi adaugam si semintele de vanilie, cacaoa si cafeaua si amestecam bine. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt. Pastram o lingura de crema pentru decor.

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste.

Se topeste ciocolata neagra pe baie de abur sau la ‘chocolate fondue’. Se imbraca tortul pe deasupra cu ciocolata topita, iar pe laterale cu frisca.

Se decoreaza cu flori de crema si frisca si bombonele colorate.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/tort-anca-2015.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

08.07.2016, 08:57

ce bun trebuie sa fie!

AndrutzaP 1

08.07.2016, 09:53

Ancutsa 1

11.07.2016, 17:55

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coconut cheesecake