Aluat foietaj rapid

de Catalina L in Dulciuri, 3 Iul 2016 | 8180 vizualizari

 

O reteta etonanta, rapida si usoara.
Amestecam toate ingredientele si facem 3 pliaje.
Untul nu trebuie scos din frigider inainte, din contra trebuie sa fie foarte rece.
Acest aluat este ideal pentru tarte, cremsnit si placinte. Pentru croissants si paini cu ciocolata trebuie un aluat cu drojdie.

 

INGREDIENTE

pentru un aluat de 570 g

  • 240 gr de iaurt petits suisses (4 iaurturi de 60 g )
  • 240 gr de faina
  • 120 gr de unt foarte rece
  • 1 varf de cutit de sare (sau un pic de zahar depinde de reteta dorita)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat foietaj rapid:

Taiati untul rece in cuburi mici.

Puneti toate ingredientele in bolul robotului.

Se amestecă până când se formează un aluat- maxim 5 minute.

Este important ca bucatile de unt sa nu fie incorporate complet in aluat,  deci nu amestecati prea mult.

Inveliți aluatul cu film și puneti-l 30 de minute în frigider.

Se faineaza bine masa si se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara. Se impatureste in 3. 

Se intoarce aluatul cu partea impaturita in jos se roteste bucata de aluat la 90 de grade si se da la rece pentru 20 de minute.

Se repeta intinderea, impaturirea in trei, intoarcerea  si turul la 90 de grade- se da la rece 20 de minute.

Se repeta operatia inca o data.

Aluatul este gata.

Am utilizat jumatate si am facut niste paini mici cu ciocolata(10-12 bucati).

Rezultatul a fost bun dar cred ca acest aluat este ideal pentru tarte si placinte mai ales.

Am congelat cealalta jumatate.

Atentie! Aluatul se conserva numai 2-3 zile la frigider.

Am refacut reteta si am facut un cremsnit sloven/croat- reteta aici.

Reteta adoptata :)

TIPS-URI

1

Atentie! Aluatul se conserva numai 2-3 zile la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat foietaj rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

03.07.2016, 19:20

Super faina reteta!

Gherca Daniela 1

03.07.2016, 19:56

super!

VI 1

06.01.2018, 19:46

Buna!Ce e cu rotitul la 90 grade?Nu inteleg!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta Tatin