A fost un pranz delicios!
Se pune intr-o oala apa sa fiarba. In momentul in care incepe sa fiarba, se pun ficateii care au fost inainte spalati si curatati. Se lasa sa fiarba timp de 5 minute, apoi se scot din apa, se clatesc cu apa calda si se lasa sa se scurga.
Cartofii se spala, se curata si se taite in 8, fiind mai mari. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt pe jumatata fierti, se scurg si se dau deoparte.
Se ia o tava de ceramica, se pune cca jumatate din cantiatea de ulei, se aseaza cartofii, se presara sare, piper, boia, verdeturi. Se aseaza printre cartofi si deasupra lor ficateii, se presara din nou putina sare, piper, boia si se rasneste fulgi de usturoi.
Se stropesc cu restul de ulei, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa aproximativ 20-30 de minute, se indeparteaza folia si se da din nou la cuptor pentru a se rumeni. Inainte cu 10 minute de a fi gata, se scoate tava si se aseaza rosiile cherry taiate in doua.
Pofta buna!
1
Puteti folosi cartofi noi mici pe care ii lasati intregi.