A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Milkshake de capsuni

Postat de: stefy_a in Bauturi

- capsunile se spala, se curata de codita, se pun in blender si se mixeaza - se adauga apoi laptele si se mixeaza din nou - la final se adauga mierea de albine si se mixeaza inca o data Citeste continuarea

Tort cu capsuni si crema mascarpone

Postat de: AndrutzaP in Torturi

Blat Inainte de toate, preincalziti cuptorul la 180 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt.  Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile de bat spuma cu un praf de sare....Citeste continuarea

Prajitura cu rubarba

Postat de: Floryella78 in Prajituri

Curatam tijele de rubarba si le taiem cubulete de cca 2 cm,le punem intr-un bol si punem doua linguri de zahar peste ele.Intrun bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si vanilia.Albusurile le...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi la Panini Maker

Postat de: deyutzky in Aperitive / Garnituri

Spalam si curatam cartofii si usturoiul, apoi ii dam prin razatoarea mica.  Ii punem intr-un bol, iar peste ei adaugam oul, faina, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea

Clatite cu dulceata de zmeura si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Mixam ouale cu esenta de vanilie, praful de sare, apoi adaugam apa minerala, laptele si faina in ploaie. Mixam bine,cateva minute, apoi adaugam uleiul si mai mixam pana se incorporeaza in...Citeste continuarea

Inghetata cu cirese si biscuit

Postat de: gospodariu in Dulciuri

 Cu ajutorul unui pai se scot mai usor samburii cireselor. Intr-un blender se mixeaza laptele/crema de orez, ciresele si indulcitorul, dupa care se toarna compozitia intr-o caserola. ...Citeste continuarea

Rasturnata cu capsuni si cereale cu...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, apoi lasam spuma deoparte. Galbenusurile le frecam zu zaharul pana isi dubleaza volumul....Citeste continuarea

Omleta cu branza si legume la...

Postat de: deyutzky in Aperitive / Garnituri

Batem ouale cu putina sare, adaugam piper dupa gust, branza si amestecam bine.  Spalam ceapa si o taiem marunt. Spalam ardeiul, il curatam de samburi si il taiem fasiute. Adaugam ceapa,...Citeste continuarea

Pulpe de pui marinate in iaurt cu...

Postat de: Valclaudia in Pui

Indepartam pielea de pe pulpele de pui apoi le clatim in apa rece si le punem in castron. Peste pulpe punem iaurtul si ceapa verde tocata, adaugam sare si piper si ungem cu iaurt pulpele pe...Citeste continuarea

Ciorba de post din ciuperci de roua...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Cepele verzi si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele. Se pun la sotat intr-o oala in ulei alaturi de cubuletele de morcov congelat, cca 5 minute. Adaugam apoi ciupercile de roua...Citeste continuarea

Salata picanta de telina si morcov...

Postat de: Valclaudia in Salate

Curatam morcovii si telina, le spalam bine sub det de apa rece, le stergem cu prosoape absorbante de bucatarie,apoi le trecem pe razatoarea cu ochiuri mici. Preparam maioneza de casa din...Citeste continuarea

Varza calita la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Valclaudia in Slow Cooker

Curatam si spalam ceapa si ardeii. Tocam ceapa, ardeii ii taiem fasii sau bucatele apoi le sotam impreuna in 3 linguri de ulei intr-o tigaie pentru 5 minute la foc mic. Spalam varza, o...Citeste continuarea

Gem de capsuni cu Chia (ultra rapid)

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulceata / Gem

Se taie capsunile in sferturi si se incalzesc intr-o craticioara la foc mediu spre mare, pana incep sa se inmoaie. Se paseaza usor cu o lingura sau o unealta pentru piure. Se adauga semintele...Citeste continuarea

Pastrav la gratar cu mujdei rosu de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pastrav

Cartofii se taie in 8 si se amesteca cu sare, piper, putin ulei de masline si paprika. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, 30 de minute, pana sunt aurii si crocanti. ...Citeste continuarea

Mozzarella in Carrozza (Sandvis...

Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri

Se divide mozzarella intre 2 felii de paine si se aseaza cate 4 frunze de busuioc deasupra. Se inchid sandvisurile cu celelalte felii de paine.  Se amesteca faina cu parmezanul. Se bat...Citeste continuarea

Chec cu Rubarba si Cocos (fara...

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Se inclazeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava pentru cozonac/chec cu hartie de copt si se unge cu putin ulei de cocos.  Se toaca rubarba in bucati mici. ...Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: caroline in Sandvisuri

Chiflele se scobesc usor ( facand atentie sa nu le rupem ) . Intr-un bol punem tonul cu tot cu uleiul de masline din conserva, porumbul dulce bine scurs de lichid si maslinele negre ( fara...Citeste continuarea

Caprese la cuptor

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Mozzarella o scoatem din punga si o scurgem bine de apa de conservare. O stergem apoi cu un servet de hartie .  Rosiile le spalam si la fel le stergem cu un servet .  Feliem...Citeste continuarea

Fursecuri pufoase cu menta si...

Postat de: timea in Dulciuri

Mixam untul cu indulcitorul Green Sugar, adaugam pe rand ouale apoi esenta de menta si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Dropsurile de ciocolata le adaugam la final si...Citeste continuarea

Panna cotta cu sos de capsuni

Postat de: Criss in Dulciuri

Se hidrateaza gelatina in 2 linguri de apa. Smantana pentru frisca, laptele, indulcitorul sau zaharul si esenta de vanilie se pun intr-un vas, la foc mic si se amesteca pana ajunge aproape de...Citeste continuarea

Biscuiti cu unt, pentru bebelusi

Postat de: Criss in Dulciuri

Untul moale se spumeaza impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga apoi galbenusul de ou si jumatate din faina. Se omogenizeaza, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga restul de...Citeste continuarea

Fantezia fructelor

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am pregatit blatul genoise. De fapt, eu am pregatit un blat mai mare pentu ca îmi închipuisem ca o sa “construiesc” altfel desertul meu. Cantitatile scrise însa...Citeste continuarea

Rosii umplute cu cus-cus

Postat de: gospodariu in Mancaruri de legume

Intr-un castron se pune la umflat cus-cusul impreuna cu sarea, uleiul de masline si 200 ml apa clocotita timp de 5 minute. Cat timp cus-cusul se odihneste in apa clocotita, taiem partea...Citeste continuarea

Prajitura cu albusuri, nuci si cirese

Postat de: deyutzky in Prajituri

Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. ATENTIE! Daca aveti un mixer normal(cum am eu) si nu profesional, impartiti cantitatea de albusuri in 2 boluri si le mixati separat. Daca le veti mixa...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul alb : Galbenusurile le mixam spuma cu Green Sugar, apoi si cu uleiul. Adaugam praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma. Le incorporam in...Citeste continuarea

Tort aniversar nunta

Postat de: ancutsa in Torturi

Trandafirii de ciocolata: Pentru a pregati trandafirii, se topesc la chocolate fondue (sau pe baie de aburi) o tableta de ciocolata alba rupta in bucatele mici, alaturi de 2 lingurite cu lapte....Citeste continuarea

Tort de ciocolata si cafea

Postat de: ancutsa in Torturi

Mai intai preparam decoratiunile de ciocolata. Se topeste jumatate din tableta, adica 100 g de ciocolata impreuna cu 2 linguri de lapte, pe baie de aburi, amestecand pana se omogenizeaza. Se pune...Citeste continuarea

Rochite de ciocolata

Postat de: ancutsa in Prajituri

Mai intai se pregatesc rochitele si bomboanele de ciocolata : Pasul 1: se topeste ciocolata alba la chocolate fondue sau pe baie de aburi. Se ung niste forme de silicon cu un strat subtire de...Citeste continuarea

Tort Poveste de Primavara

Postat de: ancutsa in Torturi

Pentru inceput, am lucrat la florile din pasta fondant in diverse culori, timp de o ora, apoi le-am dat la frigider. De asemenea, am facut si cateva ornamente din ciocolata cu lapte, topita la...Citeste continuarea

Piept de pui la gratar

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pieptul de pui se curata de pielite si se feliaza,fiecare bucata se condimenteaza si se pun intr-un castron. Se toarna berea si se lasa la marinat pentru circa 2 ore. Gratarul se unge cu...Citeste continuarea

Saramura de peste

Postat de: simona72 in Peste

Curatam pestele de solzi si intestine. Ii spalam bine cu apa din abundenta. Daca sunt mai mici le puteti lasa capetele si cozile (da mai bine), dar daca sunt mai mari si nu va incap pe...Citeste continuarea

Cozonac fara framantare

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 2 cozonaci, unul mediu si unul mai mic.  Intr-un bol punem faina, iar in centrul ei facem o gropita in care punem 50 ml lapte caldut, drojdia si o...Citeste continuarea

Ciuperci vineciori la cuptor

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Ciupercile se spală și se pun într-un vas termorezistent. Usturoiul curătat și tocat se pune peste ciuperci. Sărăm ,piperăm totul. Adaugi vinul și uleiul și dăm vasul la...Citeste continuarea

Tort cu nuci, migdale si crema cu...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit o forma de tort detasabila  cu diametrul de 28 cm. Tapetam forma cu hartie de copt si apoi ne apucam sa facem blatul. 11 abusuri ( 5 albusuri sunt de la crema cu ness) cu un...Citeste continuarea

Muffins cu cirese si ciocolata

Postat de: stefy_a in Dulciuri

- ciresele se spala si li se scot samburii - ciocolata se rupe bucatele - toate ingredintele, mai putin ciresele si ciocolata, se mixeaza 2-3 minute - se adauga apoi ciocolata...Citeste continuarea

Budinca de gris cu sos de capsuni

Postat de: Criss in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca grisul cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si se adauga laptele fierbinte. Se pune vasul pe fo si se fierbe grisul pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea

Limba de vita cu masline la slow...

Postat de: gurita_ta2005 in Slow Cooker

Se pune pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa si 2 linguri otet si sare. Cand incepe sa fiarba apa se pune limba spalata si se acopera cu un capac. Se da in clocot 3-4 minute,dupa care se...Citeste continuarea

Tort cu zmeura

Postat de: Floryella78 in Dulciuri

Preparam un blat de tort,intr-un bol batem albusurile spuma adaugand progresiv zaharul, cand compozitia sa racit adaugam galbenusurile mixam apoi adaugam faina si amesteca de jos in sus cu o...Citeste continuarea

Cartofi noi cu branza, la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in 4, apoi ii asezam intr-o tava de lut, presaram un pic de sare ( nu foarte multa ca e si branza sarata), apoi adaugam uleiul si amestecam bine ....Citeste continuarea

Omleta cu legume la cuptor

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu un tel. Adaugam apoi pe rand, ceapa taiata rondele, dovlecelul dat pe razatoare, salata taiata si ardeiul taiat cubulete. Omogenizam adaugand apoi...Citeste continuarea

Tort de biscuiti, cu ciocolata si...

Postat de: privatelaura in Torturi

Biscuitii se macina grosier, eu i-am rupt bucatele. Rahatul se taie cubulete, se pune pe foc, in putina apa, pana se desface usor, apoi se adauga peste biscuiti. Miezul de nuca se macina grosier,...Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata si capsuni II

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Se pregateste intai crusta de biscuiti. Se topeste pe baie de aburi ciocolata cu untul si cu laptele. Se omogenizeaza pe masura ce se topesc. Biscuitii se macina la robot, destul de fin. Se...Citeste continuarea

Batoane simple si impletite

Postat de: privatelaura in Cook and smile

Se incalzeste usor laptele cu zaharul si un praf de sare. Se adauga drojdia faramitata, se lasa sa se activeze maiaua. Faina se cerne, se face un locas in mijloc. Se toarna maiaua, apa minerala...Citeste continuarea

Mic dejun cu iaurt de casa si fructe

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Iaurtul se amesteca cu mierea cu ghimbir. 1/3 din el se amesteca cu putina cacao sau pudra de roscove. Bananele se feliaza, capsunile se spala si se taie felii. Se folosesc borcanele mici...Citeste continuarea

Tort cuib de pasari

Postat de: privatelaura in Torturi

Mai intai pregatim blatul. Ar fi de ajutor sa lasam o ora minim ingredientele la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pudreaza cu un praf de sare....Citeste continuarea

Legume umplute cu piept de pui

Postat de: Bucataras in Pui

Spala bine legumele, pentru ca le lasam pe toate cu coaja! Taie pe jumatate, pe lungime, vanata, dovlecelul, zucchini si ardeiul gras. Scoate semintele de la ardei si miezul de la vanata si...Citeste continuarea

Pancakes cu branza, stafide si...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Punem branza intr-un bol, galbenusurile si le mixam bine. Adaugam siropul de struguri si mar, mixam, apoi punem laptele, vanilia si praful de copt. Faina o punem treptat in compozitia obtinuta....Citeste continuarea

Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Postat de: momo121 in Peste

         Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora.           Curatam...Citeste continuarea

Paste cu smantana si ciuperci

Postat de: deyutzky in Spaghete

Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare.  Curatam si spalam usturoiul. Doi catei de usturoi ii tocam marunt, iar pe ceilalti ii zdrobim sau ii dam pe razatoarea mica. Spalam si...Citeste continuarea

Salata de vara

Postat de: AdrianUdrea in Salate

Se indeparteaza prima foaie de la varza, se taie varza in bucati mai mici atat cat sa incapa in spatiul de taiere al aparatului Salad Chef. Rosiile se feliaza in patru si li se indeparteaza...Citeste continuarea