Crochete de dovlecei cu somon afumat

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2016 | 4924 vizualizari

 

Pot să spun că adorăm aceste preparate cu dovlecei, iar eu am început să testez fel și fel de combinații.
Aceste crochete de dovlecei cu somon afumat, au fost cele mai apreciate de până acum  și au fost servite calde, cu un sos rece, de usturoi și iaurt.
Sunt foarte bune și reci, sunt bune de luat și la pachet, deci merită preparate.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii
  • 200 g somon afumat
  • 100 g ricotta
  • 2 ouă
  • 250 g pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete de dovlecei cu somon afumat:

Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari.

Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare.

Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun și sucul lor, doar că vom adăuga ceva mai mult pesmet.

Cine dorește, îi poate scurge.

Tocăm ceapa mărunt, iar usturoiul îl răzuim.

Trecem somonul prin robot, tocăm și pătrunjelul și adăugăm toate ingredientele tocate, peste dovlecei.

Adăugăm și ricotta și ouăle, puțin piper, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm treptat pesmetul, până vom obține o compozitie care se poate prelucra.

Nu trebuie sa fie tare, doar sa fie ușor legată.

Chiar daca este lipicioasă, o lăsăm așa, că se poate prelucra.

Eu am pus aproximativ 125  g pesmet.

Restul de pesmet îl presărăm pe un platou  și vom tăvăli crochetele de dovlecei prin el, înainte de a le așeza în tavă.

Ne umezim mâinile și formăm crochetele de dovlecei și somon, apoi le tăvălim prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Le dăm la cuptor, la 180 de grade, până când devin aurii și ușor crocante la exterior, cam 35 de minute.

Le servim apoi cu un sos de usturoi și iaurt, sau după preferințe.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de dovlecei cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ksenya 1

12.07.2016, 09:41

nu ma dau inlaturi de la peste! Imi plac crochetele de dovlegel mai ales ca ai adaugat somon

RuxyRux 1

17.07.2016, 00:03

O reteta grozava! Merisor drag, ti-au iesit tare bine!

Zamfira 1

19.07.2016, 09:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu sunca si cascaval - Reteta de aperitiv simplu si gustos