Crochete de dovlecei cu somon afumat

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2016 | 4791 vizualizari

 

Pot să spun că adorăm aceste preparate cu dovlecei, iar eu am început să testez fel și fel de combinații.
Aceste crochete de dovlecei cu somon afumat, au fost cele mai apreciate de până acum  și au fost servite calde, cu un sos rece, de usturoi și iaurt.
Sunt foarte bune și reci, sunt bune de luat și la pachet, deci merită preparate.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii
  • 200 g somon afumat
  • 100 g ricotta
  • 2 ouă
  • 250 g pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete de dovlecei cu somon afumat:

Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari.

Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare.

Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun și sucul lor, doar că vom adăuga ceva mai mult pesmet.

Cine dorește, îi poate scurge.

Tocăm ceapa mărunt, iar usturoiul îl răzuim.

Trecem somonul prin robot, tocăm și pătrunjelul și adăugăm toate ingredientele tocate, peste dovlecei.

Adăugăm și ricotta și ouăle, puțin piper, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm treptat pesmetul, până vom obține o compozitie care se poate prelucra.

Nu trebuie sa fie tare, doar sa fie ușor legată.

Chiar daca este lipicioasă, o lăsăm așa, că se poate prelucra.

Eu am pus aproximativ 125  g pesmet.

Restul de pesmet îl presărăm pe un platou  și vom tăvăli crochetele de dovlecei prin el, înainte de a le așeza în tavă.

Ne umezim mâinile și formăm crochetele de dovlecei și somon, apoi le tăvălim prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Le dăm la cuptor, la 180 de grade, până când devin aurii și ușor crocante la exterior, cam 35 de minute.

Le servim apoi cu un sos de usturoi și iaurt, sau după preferințe.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de dovlecei cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ksenya 1

12.07.2016, 09:41

nu ma dau inlaturi de la peste! Imi plac crochetele de dovlegel mai ales ca ai adaugat somon

RuxyRux 1

17.07.2016, 00:03

O reteta grozava! Merisor drag, ti-au iesit tare bine!

Zamfira 1

19.07.2016, 09:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi unguresti