Tort Perseide

de Ancutsa in Torturi, 11 Iul 2016 | 3745 vizualizari

 

In acest weekend mi-am propus sa pregatesc un tort racoros, de vara, cu crema de unt, preferata mea. Am ales piscoturile pentru ca imi plac mult si le consider un inlocuitor bun pentru pandispan, mai ales vara, cand nu vrem sa ne coacem in bucatarie. Am pus si coaja de portocala si bucatele de rahat de trandafir si am faramat un piscot pe care l-am presarat pe deasupra, pentru a ilustra un cer instelat de vara, cu Perseide, preferatele mele. (P.S. tortul se termina la fel de repede precum stelele cazatoare :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g de piscoturi;
  • 1 pachet de unt (200 g);
  • 4 linguri (rase) de zahar;
  • 3 linguri de cacao;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 500 ml cafea preparata;
  • coaja de portocala tinuta in zahar la borcan;
  • rahat de trandafiri;
  • pentru decor:
  • 1 piscot pentru faramat, rahat si coaja de portocala;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Perseide:

 

Batem cu mixerul sau la robot untul pana se deschide un pic la culoare. Optati pentru un unt cu 85% grasime. Incepeti sa adaugati treptat zaharul si mixati pana cand nu se mai simte zaharul. Adaugati si semintele de vanilie, cacaoa si mai amestecati un pic. Eu am folosit robotul si am fost multumita de consistenta cremei.

 

Intr-o farfurie adanca se pune prin strecuratoare cafeaua preparata dinainte si lasata un pic la racit. Nu inmuiati piscoturile, ci doar le scufundati in cafea si le si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare.

 

Pe un platou insiram primul strat de piscoturi, apoi un rand subtire de crema si presaram si coaja de portocala si bucatele de rahat sau orice fructe va plac. Se alterneaza ca la tortul de biscuiti. Sfatul meu este sa puneti crema in strat subtire, iar piscoturile sa fie inmuiate la minim, ca sa nu iasa gretos.  Se imbraca tortul in crema ramasa. Se pun si pe deasupra coaja de portocala si rahat si faramam un piscot pe care il presaram peste tort. Prin decorul meu, am vrut sa ilustrez un cer plin cu stele, sper sa va placa.

 

Se da la frigider inainte de servire.

 

Portii: 10

Timp: aprox 40min.

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/07/tort-perseide.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Perseide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi