Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul www.retetefeldefel.ro, insa am modificat putin unele ingrediente. Se face foarte usor aceasta prajiturica si puteti folosi orice fructe va plac. Eu am pus visine din compot si cateva caise.
Intr-un bol amestecam apa+uleiul+zaharul si amestecam pana cand acesta din urma se dizolva.
Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.
Turnam acest amestec treptat, lingura cu lingura, peste compozitia lichida si amestecam cu un tel pana la incorporare.
Adaugam sarea si esenta de rom, apoi punem visinele si amestecam usor.
Intr-o tava(tava mea are 29x19 cm) punem hartie de copt sau ungem tava cu ulei/margarina si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia.
Deasupra punem caisele spalate si curatate de samburi.
Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 35-40 de minute.
Dupa ce se raceste, o portionam si o servim. Blatul va fi umed si pufos.
Pofta buna!