Briose din pesmet umplute cu frisca

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Iul 2016 | 2654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri pesmet fin
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina de in
  • 150 ml apa plata+4 linguri zahar+1 esenta de rom= siropul
  • 500 gr. frisca lichida Hulala
  • 100 gr.ciocolata amaruie + 4 cutiute lapte pentru cafea
  • zmeura proaspata
  • frunzulite proaspete de menta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din pesmet umplute cu frisca:

Separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le frecam cu zaharul, praful de copt si esenta de rom pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.

Adaugam pe rand 3 linguri de ulei de masline. Mixam pana se incorporeaza uleiul.

Punem pe rand cele 7 linguri apa minerala, 2 linguri pudra de cacao,1 lingura de faina de in,iar la final incorporam alternativ spuma de albusuri si pesmetul.

Repartizam compozitia in 16 forme din silicon pentru briose si dam tava la cuptor pentru 30 minute.

Pentru sirop punem apa la fiert intr-un ibric, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste.

Luam siropul de pe foc, adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Dupa ce briosele din cuptor trec testul cu scobitoarea le scoatem din cuptoe, apoi din forme si le lasam la racit.

Cand sunt reci le taiem in doua pe orizontala, apoi le trecem prin baie de sirop si le lasam la scurs.

Batem frisca apoi cu ajutorul unui posh umplem briosele, le asezam capacele pe care le vom glazura cu ciocolata amaruie topita in 4 cutiute lapte pentru cafea.

Decoram cu frunzulite proaspete de menta si zmeura proaspat culeasa.

Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din pesmet umplute cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (15)

roxana_simona 1

10.07.2016, 21:16

bune

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:10

frumusele si tare bune!

miki_a 1

12.07.2016, 16:23

Ce desert frumos si tentant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere