Prajitura din albusuri cu zmeura

de mirela0911 in Prajituri, 10 Iul 2016 | 4556 vizualizari

 

O idee buna pentru a folosi albusurile adunate prin congelator!

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg apa
  • 5 lg ulei
  • 20 lg rase cu faina
  • 3 lg nesquik
  • 1 cana cu zmeura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu zmeura:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si uleiul.
Se amesteca usor. Faina se toarna in 2-3 reprize amestecand usor dupa fiecare pana se incorporeaza in spuma.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna 2/3 din compozitie in tava. Se niveleaza iar deasupra se aseaza zmeura curatata. In compozitia ramasa se pune nesquick-ul, se omogenizeaza apoi se toarna peste zmeura.
Se acopera peste tot, apoi cu ajutorul unei furculite se fac cateva rotocoale in prajitura.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute (sa treaca testul scobitorii). 
Se scoate prajitura si se lasa sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fructe de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

stefy_a 1

11.07.2016, 19:55

ador zmeura, deci un desert cu ea e nemaipomenit de bun pentru mine!

Zamfira 1

19.07.2016, 08:48

Ancutsa 1

19.07.2016, 19:12

Pufoasa si gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu osânză