A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tocanita de hribi cu smantana si...

Postat de: simona72 in Mancaruri de legume

Pentru tocanita: spalam hribii si ii taiem felii. Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt, lasam 2-3 minute sa se caleasca. Adaugam 3-4 linguri apa si mai...Citeste continuarea

Budinca cu cartofi și carne de pui

Postat de: AndrutzaP in Pui

   Cartofi se curata si se pun la fiert. Pieptul de pui se portioneaza in felii subtiri si se prajeste in 50 ml ulei.    Separat se bat cele 3 oua cu smantana, sare si piper...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală, cu...

Postat de: Criss in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală (Daca aveti timp si chef, puteti trece prin sita niste zmeura si puteti face un sirop dulce-acrisor cu care sa insiropati piscoturile, in locul cafelei. Eu am...Citeste continuarea

Pulpa de miel la CrockPot

Postat de: andaoana in Oaie

Carnea de miel o spalam bine in apa rece si o lasam sa se scurga si sa se usuce. Intr-un bol punem pudra de curcuma ,50 ml vin rosu, boia , sare,piper si mustarul si omogenizam . Cu aceasta...Citeste continuarea

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Postat de: andaoana in Dulciuri

Intr-un vas inalt spargem ouale . Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul . Lasam mixerul deoparte si luam un tel para . Adaugam...Citeste continuarea

Banuti de ciocolata cu ricotta si...

Postat de: andaoana in Dulciuri

Intr-un vas rupem ciocolata bucati si peste ea punem laptele . Punem la foc mic si amestecam pana se topeste . Cu ajutorul unui pos formam cercuri pe o hartie cerata. Punem la frigider pentru...Citeste continuarea

Salata de paste cu legume

Postat de: deyutzky in Penne

Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si le lasam atata timp cat este specificat pe pachet.  Cat timp pastele fierb, spalam toate legumele si le curatam.  Rosiile le...Citeste continuarea

Salata din piept de pui

Postat de: stefy_a in Salate

- se fierbe pieptul de pui si ciupercile - gogosarii, castravetii si ciupercutele fierte se taie cuburi si se pun un pic la scurs - intre timp preparam maioneza: un galbenus de la un ou...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: stefy_a in Ciorbe

fasolele se pun la inmuiat in apa cu o seara inainte pt a fierbe mai repede - se pun la fiert, iar pe timpul fierberii se schimba apa de 2-3 ori, dar se pune tot apa calda in loc. - taiem...Citeste continuarea

Dulceata din flori de salcam roz

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

Florile de salcam se desprind de pe ciorchini, se spala cu apa rece (de cateva ori), apoi se pun pe un prosop curat de bucatarie si se rasfira pe el ca sa se usuce bine. A doua zi, se pun la...Citeste continuarea

Smoothie cu mar si visine

Postat de: gospodariu in Love Smoothies

Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza 2-3 minute. Se serveste cu gheata si menta proaspata. Citeste continuarea

Oua cu maioneza

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

Se pun la fiert ouale si din momentul in care incep sa fiarba, se lasa 10 minute.  Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu...Citeste continuarea

Paste cu carne de carnati de casa

Postat de: ancutsa in Fusilli

Se pun pastele la fiert si se preincalzeste cuptorul.   Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga carnea tocata (cu usturoi si condimente ramasa de la carnati). Separat, intr-o...Citeste continuarea

Paste spirale cu masline si rosii

Postat de: ancutsa in Paste

  Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul ras si 1 lingurita rasa de sare, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute. Cand scade...Citeste continuarea

Spaghete cu chiftele marinate

Postat de: ancutsa in Spaghete

Daca nu aveti chiftele ramase si doriti sa le preparati acum, procedati astfel:  intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, condimentele, cartoful ras, morcovul ras...Citeste continuarea

Paste cu ciocolata

Postat de: ancutsa in Paste

Se preincalzeste cuptorul, iar intre timp, se pun pastele la fiert in apa cu putina sare. Nu le fierbeti mult, pentru ca vor sta si la cuptor. Cand sunt aproape fierte, se dau de pe foc, se scurg...Citeste continuarea

Prajitura Luna

Postat de: ancutsa in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul.   Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se...Citeste continuarea

Tort Perseide

Postat de: ancutsa in Torturi

  Batem cu mixerul sau la robot untul pana se deschide un pic la culoare. Optati pentru un unt cu 85% grasime. Incepeti sa adaugati treptat zaharul si mixati pana cand nu se mai simte...Citeste continuarea

Salata cu calamari si capsuni

Postat de: andaoana in Fructe de mare

Salata si spanacul trebuie spalate foarte bine in apa rece si zvantate . Inelele de calamari (eu am avut congelate ) le decongelam si le spalam in apa rece , sub jet . Le punem pe un servetel...Citeste continuarea

Ciorba de peste cu legume

Postat de: andaoana in Ciorbe

Curatam, spalam si taiem legumele in bucati uniforme. Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte. Ceapa solzisori, iar usturoiul il pisam cu spatele unui cutit. Pestele (eu am avut...Citeste continuarea

Paleuri cu crema de ciocolata

Postat de: andaoana in Dulciuri

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei . Ciocolata o rupem bucati mici in frisca lichida si o topim pe foc mic . O punem la frigider si apoi o batem usor cu mixerul. O punem din...Citeste continuarea

Crochete de dovlecei cu somon afumat

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari. Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare. Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun...Citeste continuarea

Supa de pui cu legume si taitei

Postat de: deyutzky in Supe

Spalam pulpele si le punem la fiert intr-o oala cu cca. 4 litri de apa. Cand spuma s-a format la suprafata, o inlaturam.  Spalam toate legumele si le curatam. Ceapa o taiem fideluta,...Citeste continuarea

Cheesecake fara blat - Dukan

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile cu sarea pana cand se fac spuma. Adaugam treptat 4 linguri de indulcitor si mixam pana cand acesta se topeste. Intr-un bol amestecam...Citeste continuarea

Piept de pui umplut

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Se spala bucatile de pui si se usuca cu un servet de hartie. Cascavalul se da pe razatoarea mare. Bucatile de pui se taie in doua dar nu total,se desfac si se bat cu un ciocan de carne....Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale. Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul....Citeste continuarea

Spaghete cu vongole si creveti

Postat de: gurita_ta2005 in Spaghete

Intr-o oala punem apa cu sare la fiert,iar cand aceasta incepe sa clocoteasca punem pastele. Crevetii se curata bine de coaja lor,se taie atat capul cat si coada si se clatesc bine. Intr-o...Citeste continuarea

Fursecuri cu unt de arahide

Postat de: roxana_simona in Dulciuri

Punem untul, untul de arahide și zahărul și amestecăm bina. Adăugăm oul și esenţa de vanilie si continuam sa amestecam. Adăugăm faina, praful de copt și bicarbonatul. Apoi...Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: diaconta in Prajituri

Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat spuma tare albusurile,cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat treptat...Citeste continuarea

Bors de sfecla rosie

Postat de: Ina in Ciorbe

Am curatat si spalat morcovul, ceapa si cartofii . Ceapa si morcovul le-am tocat  marunt si le-am calit in 4-5 linguri cu ulei, impreuna cu bucatile de ardei gras congelate  si bucati...Citeste continuarea

Chec bicolor

Postat de: panacris in Dulciuri

Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea. Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat...Citeste continuarea

Prajitura cu cacao, visine si caise...

Postat de: deyutzky in Prajituri

Intr-un bol amestecam apa+uleiul+zaharul si amestecam pana cand acesta din urma se dizolva. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao. Turnam acest amestec...Citeste continuarea

Dovlecel la tigaie grill cu sos de...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii sub jet de apa rece, apoi ii taiem rondele de cel mult 1 cm grosime. Incingem tigaia de tip grill, apoi asezam rondelele de dovlecei, presaram dupa gust sare si piper macinat,...Citeste continuarea

Tarta cu fructe, budinca si frisca

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina. Batem intai albusurile spuma cu praful de sare, apoi mixam...Citeste continuarea

Fasole verde cu sos de usturoi si...

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Se curata fasolea verde de capete, se spala bine, se rupe in doua si se pune la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Intre timp se prepara sosul de usturoi. Se curata usturoiul,...Citeste continuarea

Briose din pesmet umplute cu frisca

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul, praful de copt si esenta de rom pana isi dubleaza volumul...Citeste continuarea

Prajitura din albusuri cu zmeura

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de  sare . Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si  se mixeaza  bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si uleiul. Se...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei cu telemea

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Curatim dovleceii si morcovul, apoi ii dam pe razatoare. La dovlecel inlaturam interiorul cu semintele. Dam pe razatoare si branza telemea.Eu am avut telemea de oaie. Am folosit razatoarea mica,...Citeste continuarea

Batoane cu seminte de in si de mac

Postat de: Valclaudia in Piine

Drojdia uscata o punem intr-un castron incapator, adaugam semintele de in,sarea si zaharul brun. Turnam apa minerala, apoi incorporam faina alba proaspat cernuta. La final picuram uleiul de...Citeste continuarea

Pulpe de pui pe pat de ciuperci si...

Postat de: Valclaudia in Pui

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Curatam ciupercile si ardeii, apoi ii feliem. Asezam intr-o tava din inox sau din yena un pat de ciuperci, deasupra punem ardeiul. Pulpele de pui (fierte...Citeste continuarea

Tarte aperitiv lacto-vegetariene

Postat de: Valclaudia in Pizza

Cuptorul se preincalzeste pentru inceput la 50 grade. Intr-un castron punem o parte din ingredientele uscate:drojdia,fulgii de ovaz, semintele de in sarea si zaharul brun, adaugam apa calduta,...Citeste continuarea

Saleuri rapide din foietaj

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Aluatul foietaj se lasa la dezghetat. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Separam galbenusurile  si le batem cu furculita, adaugand cele doua cutiute de lapte pentru cafea. Aluatul...Citeste continuarea

Tocanita cu ficatei de pui

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Ficat

Spalam bine ficateii, ii punem intr-un vas si punem lapte peste ei cat sa-i acoperim, aproximativ 200 ml.Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba. Tocam ceapa, morcovul,pastarnacul si...Citeste continuarea

Mamaliga cremoasa cu branza Feta,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se amesteca supa si laptele intr-o  oala  si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute,...Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu visine si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Spalam bine caisele si visinele. Scoatem samburii si taiem caisele cuburi mai mari. Distribuim untul intr-o tava, asezam visinele si caisele peste unt si apoi presaram cele 150 g zahar. Introducem...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se curata ceapa si se taie marunt. Rosia se spala si se taie cubulete. Avocado se taie in doua, se scoate samburele si se zdrobeste cu furculita. Se adauga zeama de lamaie pentru a nu-si...Citeste continuarea

Reteta de Pulpe de pui pane, o...

Postat de: deyutzky in Pui

Cum se prepara Reteta de Pulpe de pui pane, o adaptare delicioasa a celebrelor pulpe de la fast food: Pulpele le spalam si le punem la fiert in apa cu putina sare. Le lasam sa fiarba 15-20...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu cirese si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Biscuitii ii maruntim in blender. Topim untul, il punem peste biscuiti si le amestecam. Adaugam si laptele, mai amestecam cat sa fie toate incorporate. Asezam un inel reglabil pe un...Citeste continuarea

Mancare de pastai cu ardei copti

Postat de: deyutzky in Mancaruri de legume

Coacem ardeii pe un gratar, apoi ii punem intr-un bol, ii presaram cu sare si acoperim bolul cu un capac. Ii lasam acoperiti aprox. 20-30 de minute, apoi ii curatam si ii taiem bastonase....Citeste continuarea

Visine la borcan, pentru prajituri

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

Spalam visinele bine, le lasam sa se scurga putin intr-o sita. Le curatam de codite si le scoatem samburii. Borcanele si capacele lor, le spalam bine cu apa fierbinte si le punem pe un prosop...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

ieri la 15:13

Bomboane cu Oreo - Desertul delicios fără coacere

pe 17.09 la 07:28

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]