Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tocanita de hribi cu smantana si...
Postat de: simona72 in Mancaruri de legumePentru tocanita: spalam hribii si ii taiem felii. Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt, lasam 2-3 minute sa se caleasca. Adaugam 3-4 linguri apa si mai...Citeste continuarea
Budinca cu cartofi și carne de pui
Postat de: AndrutzaP in PuiCartofi se curata si se pun la fiert. Pieptul de pui se portioneaza in felii subtiri si se prajeste in 50 ml ulei. Separat se bat cele 3 oua cu smantana, sare si piper...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, cu...
Postat de: Criss in DulciuriTiramisu reţetă originală (Daca aveti timp si chef, puteti trece prin sita niste zmeura si puteti face un sirop dulce-acrisor cu care sa insiropati piscoturile, in locul cafelei. Eu am...Citeste continuarea
Pulpa de miel la CrockPot
Postat de: andaoana in OaieCarnea de miel o spalam bine in apa rece si o lasam sa se scurga si sa se usuce. Intr-un bol punem pudra de curcuma ,50 ml vin rosu, boia , sare,piper si mustarul si omogenizam . Cu aceasta...Citeste continuarea
Briose cu cirese si fulgi de migdale
Postat de: andaoana in DulciuriIntr-un vas inalt spargem ouale . Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul . Lasam mixerul deoparte si luam un tel para . Adaugam...Citeste continuarea
Banuti de ciocolata cu ricotta si...
Postat de: andaoana in DulciuriIntr-un vas rupem ciocolata bucati si peste ea punem laptele . Punem la foc mic si amestecam pana se topeste . Cu ajutorul unui pos formam cercuri pe o hartie cerata. Punem la frigider pentru...Citeste continuarea
Salata de paste cu legume
Postat de: deyutzky in PennePunem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si le lasam atata timp cat este specificat pe pachet. Cat timp pastele fierb, spalam toate legumele si le curatam. Rosiile le...Citeste continuarea
Salata din piept de pui
Postat de: stefy_a in Salate- se fierbe pieptul de pui si ciupercile - gogosarii, castravetii si ciupercutele fierte se taie cuburi si se pun un pic la scurs - intre timp preparam maioneza: un galbenus de la un ou...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: stefy_a in Ciorbefasolele se pun la inmuiat in apa cu o seara inainte pt a fierbe mai repede - se pun la fiert, iar pe timpul fierberii se schimba apa de 2-3 ori, dar se pune tot apa calda in loc. - taiem...Citeste continuarea
Dulceata din flori de salcam roz
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemFlorile de salcam se desprind de pe ciorchini, se spala cu apa rece (de cateva ori), apoi se pun pe un prosop curat de bucatarie si se rasfira pe el ca sa se usuce bine. A doua zi, se pun la...Citeste continuarea
Smoothie cu mar si visine
Postat de: gospodariu in Love SmoothiesSe pun toate ingredientele in blender si se mixeaza 2-3 minute. Se serveste cu gheata si menta proaspata. Citeste continuarea
Oua cu maioneza
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe pun la fiert ouale si din momentul in care incep sa fiarba, se lasa 10 minute. Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu...Citeste continuarea
Paste cu carne de carnati de casa
Postat de: ancutsa in FusilliSe pun pastele la fiert si se preincalzeste cuptorul. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga carnea tocata (cu usturoi si condimente ramasa de la carnati). Separat, intr-o...Citeste continuarea
Paste spirale cu masline si rosii
Postat de: ancutsa in PasteSe taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul ras si 1 lingurita rasa de sare, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute. Cand scade...Citeste continuarea
Spaghete cu chiftele marinate
Postat de: ancutsa in SpagheteDaca nu aveti chiftele ramase si doriti sa le preparati acum, procedati astfel: intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, condimentele, cartoful ras, morcovul ras...Citeste continuarea
Paste cu ciocolata
Postat de: ancutsa in PasteSe preincalzeste cuptorul, iar intre timp, se pun pastele la fiert in apa cu putina sare. Nu le fierbeti mult, pentru ca vor sta si la cuptor. Cand sunt aproape fierte, se dau de pe foc, se scurg...Citeste continuarea
Prajitura Luna
Postat de: ancutsa in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se...Citeste continuarea
Tort Perseide
Postat de: ancutsa in TorturiBatem cu mixerul sau la robot untul pana se deschide un pic la culoare. Optati pentru un unt cu 85% grasime. Incepeti sa adaugati treptat zaharul si mixati pana cand nu se mai simte...Citeste continuarea
Salata cu calamari si capsuni
Postat de: andaoana in Fructe de mareSalata si spanacul trebuie spalate foarte bine in apa rece si zvantate . Inelele de calamari (eu am avut congelate ) le decongelam si le spalam in apa rece , sub jet . Le punem pe un servetel...Citeste continuarea
Ciorba de peste cu legume
Postat de: andaoana in CiorbeCuratam, spalam si taiem legumele in bucati uniforme. Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte. Ceapa solzisori, iar usturoiul il pisam cu spatele unui cutit. Pestele (eu am avut...Citeste continuarea
Paleuri cu crema de ciocolata
Postat de: andaoana in DulciuriIngredientele trebuie sa fie la temperatura camerei . Ciocolata o rupem bucati mici in frisca lichida si o topim pe foc mic . O punem la frigider si apoi o batem usor cu mixerul. O punem din...Citeste continuarea
Crochete de dovlecei cu somon afumat
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCurățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari. Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare. Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun...Citeste continuarea
Supa de pui cu legume si taitei
Postat de: deyutzky in SupeSpalam pulpele si le punem la fiert intr-o oala cu cca. 4 litri de apa. Cand spuma s-a format la suprafata, o inlaturam. Spalam toate legumele si le curatam. Ceapa o taiem fideluta,...Citeste continuarea
Cheesecake fara blat - Dukan
Postat de: deyutzky in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile cu sarea pana cand se fac spuma. Adaugam treptat 4 linguri de indulcitor si mixam pana cand acesta se topeste. Intr-un bol amestecam...Citeste continuarea
Piept de pui umplut
Postat de: gurita_ta2005 in PuiSe spala bucatile de pui si se usuca cu un servet de hartie. Cascavalul se da pe razatoarea mare. Bucatile de pui se taie in doua dar nu total,se desfac si se bat cu un ciocan de carne....Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale. Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul....Citeste continuarea
Spaghete cu vongole si creveti
Postat de: gurita_ta2005 in SpagheteIntr-o oala punem apa cu sare la fiert,iar cand aceasta incepe sa clocoteasca punem pastele. Crevetii se curata bine de coaja lor,se taie atat capul cat si coada si se clatesc bine. Intr-o...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt de arahide
Postat de: roxana_simona in DulciuriPunem untul, untul de arahide și zahărul și amestecăm bina. Adăugăm oul și esenţa de vanilie si continuam sa amestecam. Adăugăm faina, praful de copt și bicarbonatul. Apoi...Citeste continuarea
Chec cu visine
Postat de: diaconta in PrajituriAm separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat spuma tare albusurile,cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat treptat...Citeste continuarea
Bors de sfecla rosie
Postat de: Ina in CiorbeAm curatat si spalat morcovul, ceapa si cartofii . Ceapa si morcovul le-am tocat marunt si le-am calit in 4-5 linguri cu ulei, impreuna cu bucatile de ardei gras congelate si bucati...Citeste continuarea
Chec bicolor
Postat de: panacris in DulciuriGălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea. Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat...Citeste continuarea
Prajitura cu cacao, visine si caise...
Postat de: deyutzky in PrajituriIntr-un bol amestecam apa+uleiul+zaharul si amestecam pana cand acesta din urma se dizolva. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao. Turnam acest amestec...Citeste continuarea
Dovlecel la tigaie grill cu sos de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii sub jet de apa rece, apoi ii taiem rondele de cel mult 1 cm grosime. Incingem tigaia de tip grill, apoi asezam rondelele de dovlecei, presaram dupa gust sare si piper macinat,...Citeste continuarea
Tarta cu fructe, budinca si frisca
Postat de: Valclaudia in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina. Batem intai albusurile spuma cu praful de sare, apoi mixam...Citeste continuarea
Fasole verde cu sos de usturoi si...
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe curata fasolea verde de capete, se spala bine, se rupe in doua si se pune la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Intre timp se prepara sosul de usturoi. Se curata usturoiul,...Citeste continuarea
Briose din pesmet umplute cu frisca
Postat de: Valclaudia in DulciuriSeparam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul, praful de copt si esenta de rom pana isi dubleaza volumul...Citeste continuarea
Prajitura din albusuri cu zmeura
Postat de: mirela0911 in PrajituriAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare . Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si uleiul. Se...Citeste continuarea
Budinca de dovlecei cu telemea
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriCuratim dovleceii si morcovul, apoi ii dam pe razatoare. La dovlecel inlaturam interiorul cu semintele. Dam pe razatoare si branza telemea.Eu am avut telemea de oaie. Am folosit razatoarea mica,...Citeste continuarea
Batoane cu seminte de in si de mac
Postat de: Valclaudia in PiineDrojdia uscata o punem intr-un castron incapator, adaugam semintele de in,sarea si zaharul brun. Turnam apa minerala, apoi incorporam faina alba proaspat cernuta. La final picuram uleiul de...Citeste continuarea
Pulpe de pui pe pat de ciuperci si...
Postat de: Valclaudia in PuiPreincalzim cuptorul la 180 grade. Curatam ciupercile si ardeii, apoi ii feliem. Asezam intr-o tava din inox sau din yena un pat de ciuperci, deasupra punem ardeiul. Pulpele de pui (fierte...Citeste continuarea
Tarte aperitiv lacto-vegetariene
Postat de: Valclaudia in PizzaCuptorul se preincalzeste pentru inceput la 50 grade. Intr-un castron punem o parte din ingredientele uscate:drojdia,fulgii de ovaz, semintele de in sarea si zaharul brun, adaugam apa calduta,...Citeste continuarea
Saleuri rapide din foietaj
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAluatul foietaj se lasa la dezghetat. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Separam galbenusurile si le batem cu furculita, adaugand cele doua cutiute de lapte pentru cafea. Aluatul...Citeste continuarea
Tocanita cu ficatei de pui
Postat de: GeorgianaGrigorescu in FicatSpalam bine ficateii, ii punem intr-un vas si punem lapte peste ei cat sa-i acoperim, aproximativ 200 ml.Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba. Tocam ceapa, morcovul,pastarnacul si...Citeste continuarea
Mamaliga cremoasa cu branza Feta,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute,...Citeste continuarea
Prajitura rasturnata cu visine si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriSpalam bine caisele si visinele. Scoatem samburii si taiem caisele cuburi mai mari. Distribuim untul intr-o tava, asezam visinele si caisele peste unt si apoi presaram cele 150 g zahar. Introducem...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe curata ceapa si se taie marunt. Rosia se spala si se taie cubulete. Avocado se taie in doua, se scoate samburele si se zdrobeste cu furculita. Se adauga zeama de lamaie pentru a nu-si...Citeste continuarea
Reteta de Pulpe de pui pane, o...
Postat de: deyutzky in PuiCum se prepara Reteta de Pulpe de pui pane, o adaptare delicioasa a celebrelor pulpe de la fast food: Pulpele le spalam si le punem la fiert in apa cu putina sare. Le lasam sa fiarba 15-20...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu cirese si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Biscuitii ii maruntim in blender. Topim untul, il punem peste biscuiti si le amestecam. Adaugam si laptele, mai amestecam cat sa fie toate incorporate. Asezam un inel reglabil pe un...Citeste continuarea
Mancare de pastai cu ardei copti
Postat de: deyutzky in Mancaruri de legumeCoacem ardeii pe un gratar, apoi ii punem intr-un bol, ii presaram cu sare si acoperim bolul cu un capac. Ii lasam acoperiti aprox. 20-30 de minute, apoi ii curatam si ii taiem bastonase....Citeste continuarea
Visine la borcan, pentru prajituri
Postat de: rocsi_1612 in ConserveSpalam visinele bine, le lasam sa se scurga putin intr-o sita. Le curatam de codite si le scoatem samburii. Borcanele si capacele lor, le spalam bine cu apa fierbinte si le punem pe un prosop...Citeste continuarea