Conopida gratinata cu sos de patrunjel

de anca_rm in Mancaruri de legume, 18 Aug 2016 | 4032 vizualizari

 

In decursul ultimei saptamani am avut musafiri vegani. Am incercat diverse retete si una dintre ele este aceasta conopida . 

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (aporx 1kg)
  • 200 ml lapte de migdale/soia/orez
  • 1 lingura amidon
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • rosii cat sa acopere vasul
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita nucsoara razuita
  • 1 lingurita ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu sos de patrunjel:

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonate cam o jumate de ora .

Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fioarba.

Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida  si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat.

Am scurs-o de apa si am lasat-o deoparte sa se racoreasca putin sa o pot manevra.

Intr-un blender am pus legaturile de fruze de patrunjel, nucsoara , laptele de migdale,amidonul , sare si piper si am blenduit pana cand am obtinut un sos de un verde viu ,omogen .

Intr-un vas de iena am pus o lingurita ulei masline si am intins pe tot vasul . Am pus deasupra conopida si cu mainile am presat-o ca sa obtin o suprafata uniforma . Am turnat peste sosul verde , iar deasupra am asezat rondele de rosii taiate subtiri.

Totul a intrat in cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute .

Cand am scos vasul din cuptor am presarat deasupra patrunjel verde taiat si frunze de busuioc. Am servit cu un sos de iaurt de soia cu usturoi .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval