Am vazut la Rocsi si mi s-a parut interesanta. Foarte buna a iesit.
Se curata ceapa si se toaca marunt.
Se curata ardeii si se taie patratele.
Rosiile se spala si se toaca cubulete.
Se pune uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa si ardeiul 4-5 minute.
Se adauga carnea si un pahar de apa.
Se presara vegeta, piper si se fierbe 15-20 minute la foc potrivit.
Se adauga rosiile taiate si pasta de tomate si se mai fierbe 10 minute.
Se pune verdeata tocata, se amesteca, se potriveste de sare si se mai lasa 2-3 clocote.
Nu se scade foarte mult deoarece sug si pastele.
Se lasa la racit.
Pastele se fierb in apa cu sare 7-8 minute si se rastoarna intr-o sita la scurs si racit.
Nu se fierb de tot sa nu se inmoaie si sa nu mai stea tub.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (trebuie un vas cu 3-4 cm mai inalt decat rigatoni.
Se pun pastele rigatoni in tava, in picioare una langa alta pana se umple.
Se presara putin cascaval.
Se pune sosul facut deasupra insistand sa intre si in tuburi.
Se pune deasupra cele doua felii de cascaval si se acopera bine cu cascaval ras.
Se introduce in cuptorul preincalzit 25-30 minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Eu cu pastele si sosul ramas le-am pus intr-un vas uns cu unt, am presarat cascaval deasupra si le-am introdus in cuptor. Bune au fost.
Se scoate din cuptor, se lasa 10 minute si se scoate din tava.
Se serveste calda.
Pofta Buna!