Rigatoni cu carne

de MotanLaOale in Paste, 19 Aug 2016 | 7521 vizualizari

 

Am vazut la Rocsi si mi s-a parut interesanta. Foarte buna a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 300g paste rigatoni
  • 700g carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia rosii
  • 5 rosii
  • 3 linguri pasta tomate
  • 50ml ulei
  • 2 felii cascaval Ementaler
  • 200g cascaval
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu carne:

Se curata ceapa si se toaca marunt.

Se curata ardeii si se taie patratele.

Rosiile se spala si se toaca cubulete.

Se pune uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa si ardeiul 4-5 minute.

Se adauga carnea si un pahar de apa.

Se presara vegeta, piper si se fierbe 15-20 minute la foc potrivit.

Se adauga rosiile taiate si pasta de tomate si se mai fierbe 10 minute.

Se pune verdeata tocata, se amesteca, se potriveste de sare si se mai lasa 2-3 clocote.

Nu se scade foarte mult deoarece sug si pastele.

Se lasa la racit.

Pastele se fierb in apa cu sare 7-8 minute si se rastoarna intr-o sita la scurs si racit.

Nu se fierb de tot sa nu se inmoaie si sa nu mai stea tub.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (trebuie un vas cu 3-4 cm mai inalt decat rigatoni.

Se pun pastele rigatoni in tava, in picioare una langa alta pana se umple.

Se presara putin cascaval.

Se pune sosul facut deasupra insistand sa intre si in tuburi.

Se pune deasupra cele doua felii de cascaval si se acopera bine cu cascaval ras.

Se introduce in cuptorul preincalzit 25-30 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Eu cu pastele si sosul ramas le-am pus intr-un vas uns cu unt, am presarat cascaval deasupra si le-am introdus in cuptor. Bune au fost.

Se scoate din cuptor, se lasa 10 minute si se scoate din tava.

Se serveste calda.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti Bolognese