Caras prajit cu mamaliga si usturoi

de MotanLaOale in Crap / Caras, 18 Aug 2016 | 5154 vizualizari

 

Dupa mine este cel mai dulce si bun peste.

 

INGREDIENTE

  • 6 carasi (1,800 kg)
  • 50g faina
  • sare grunjoasa
  • ulei pentru prajit
  • MAMALIGA
  • 2 pahare malai
  • 6 pahare apa
  • 2 lingurite rase sare
  • 50g unt
  • 1 capatana usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras prajit cu mamaliga si usturoi:

Pestele se curata de solzi, se taie capetele, se scot intestinele si se spala bine bine.

Se presara cu sare grunjoasa (absoarbe doar cat are nevoie) si se lasa intr-o strecuratoare o ora.

Se scutura de surplusul de sare si se tavaleste prin faina pe toate partile.

Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Pentru mamaliga se pune apa cu sarea la fiert presarand deasupra o lingura de malai.

Cand fierbe apa, se da focul mic si se presara malaiul amestecand sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute amestecand.

Cand este aproape gata se pune si untul, se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute.

Se rastoarna pe un fund de lemn sau intr-un castron.

Usturoiul se curata si se poate face mujdei.

Eu l-am mancat asa deoarece era usturoi nou si este foarte bun, mai bun decat usturoiul vechi (uscat).

Se pune intr-o farfurie peste, mamaliga si usturoi si se consuma impreuna.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras prajit cu mamaliga si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare 1

19.08.2016, 09:38

carasul e cel mai tare
Si preferatul meu

marysedici 1

21.08.2016, 09:40

Atat as adauga ca in faina eu pun putina boia, asa se rumeneste mai frumos.
Si desigur fac musdei de ustoroi: ustoroi tocat, sarat, frecat cu 1- 2 linguri ulei; + 1-2linguri mari de smantana, omogenizat. Adauga apa dupa consistenta dorita. Adauga zeama de lamaie dupa preferinta.

MotanLaOale 1

21.08.2016, 10:32

Poti sa faci ....cum vrei tu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crap la gratar, cu sos de unt