Este o placinta delicioasa si care nu necesita foarte mult timp pentru a o prepara!
Se lasa foile la temperatura camerei pentru a se dezgheta, timp de o jumatate de ora.
In acest timp se prepara umplutura. Ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga iaurtul si se amesteca usor pentru a ramane compozita aerata. La final se adauga coaja rasa de lamaie si merisoarele. Se amesteca din nou si se lasa deoparte.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt sau foarte bine unsa cu unt.
Se ia cate o foaie de placinta si se unge cu ulei, in set de trei foi. Se aseaza setul de foi in tava apoi se toarna 1/3 din umplutura. Se ung alte trei foi cu ulei, se aseaza in tava apoi se toarna a doua parte de crema, procedand la fel cu restul de foi. Deasupra vor ramane doar foile.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa aproximativ 40 de minute, pana se rumenesc frumos foile de deasupra. Cand este gata, se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop umed pentru 10 minute.
Se da la rece apoi se portioneaza, se presara deasupra zahar pudra vanilat si se serveste.
Pofta buna!
1
Se pot inlocui merisoarele cu stafide, sau chiar lasata simpla, este la fel de buna!