A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Am feliat ceafa de porc, am asezat-o in vasul slow cooker Crock-Pot 2.4 l, am presarat sare si ulei, am pus capacul si am setat optiunea high cca 2 ore. Dupa 2 ore, adaugam rosiile date pe...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca

Postat de: Ina in Dulciuri

Este necesar ca untul sa fie rece, din frigider. Amestecam faina cu praful de copt si un praf sare. Adaugam apoi nuca macinata, oul intreg si cele 2 galbenusuri, zaharul, coaja de...Citeste continuarea

Lasagna cu spanac

Postat de: Ina in Lasagna

Mai intai pregatim spanacul: topim 80 g unt intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata marunt si amestecam usor pana ce aceasta devine translucida. Adaugam spanacul congelat impreuna cu o cescuta cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune

Postat de: Ina in Prajituri

Spalam prunele si le desfacem, indepartand samburii. Asezam un strat consistent de jumatati de prune pe fundul unei tavi, apoi presaram uniform 6-7 linguri cu zahar si bucatele de unt. Dam...Citeste continuarea

Tarte cu branza si Tarte cu dulceata

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la...Citeste continuarea

Placinta cu branza, insiropata

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se preincalzeste cuptorul. Se unge fiecare foaie cu putin ulei, se pliaza in doua si se asaza in tava, pe foaie de copt, 4 foi, ca baza. Se adauga crema de branza preparata din: branza, un...Citeste continuarea

Placinta cu branza

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se preincalzeste cuptorul. Se lasa aluatul de foietaj sa se incalzeasca la temperatura camerei. Se taie in 2 parti.   Pentru crema de branza: se bat spuma cele 4 albusuri...Citeste continuarea

Rulouri cu vanilie si ciocolata

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Rulourile: Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei. Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie...Citeste continuarea

Placinta cu carne si aluat de casa

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca...Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: ancutsa in Salate

Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper....Citeste continuarea

Tort Anca

Postat de: ancutsa in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul toate albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat cele...Citeste continuarea

Batoane de ovaz cu seminte si...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Mai intai taie migdalele si pune-le apoi intr-o tava, impreuna cu fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si semintele de in. Pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade si...Citeste continuarea

Mazare cu carne de porc la slow...

Postat de: gurita_ta2005 in Slow Cooker

Carnea de porc o taiem cuburi si o punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l,stropim cu ulei de masline,punem apa cat sa acopere si setam functia Hight pentru 3 ore. Dupa 1.30 se pune...Citeste continuarea

Chiftele de porc cu usturoi in...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea tocata se pune intr-un castron,punem condimentele,oul,ceapa tocata marunt,usturoiul pisat si mararul tocat marunt. Cu mainiile umede se formeaza chiftelele,se pun pe o farfurie si se dau...Citeste continuarea

Briose cu struguri

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Albusuriile se separa de galbenusuri,se mixeaza cu un praf de sare cateva minute,dupa care se adauga jumatate din compozitia de zahar si se mixeaza pana devine o textura lucioasa....Citeste continuarea

Tort cu mascarpone si lapte...

Postat de: diaconta in Torturi

Am procedat la fel pentru toate cele 3 blaturi,doar la cel cu cacao,am înlocuit o parte din faina cu cacao. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de: Alepaty in Torturi

Pentru blat: Topim untul impreuna cu ciocolata. Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul. Coacem intr-o forma unsa cu unt si...Citeste continuarea

Gogosi cu carne de vita presata

Postat de: Alepaty in Aperitive / Garnituri

Se incepe cu aluatul care trebuie sa creasca. Laptele se incalzeste,se adauga zaharul si drojdia si se lasa la crescut cam 15 minute. Cartofii fierti si razuiti se pun intr-un bol in care...Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor

Postat de: Moni_alex in Porc

Am spalat carnea, am condimentat-o bine cu sare, piper, boia si am crestat-o cu cutitul de 4-5 ori. Ceapa am taiat-o solzisori si morcovii i-am taiat rondele. Intr-un vas rotund de yena am...Citeste continuarea

Pui cu sos teriyaki si legume

Postat de: mitinita in Pui

Pieptul de pui se taie in bucatele de marime egala. Ceapa verde se taie in bucati, iar morcovul si dovlecelul se taie betigase. Usturoiul se feliaza. Se pune o lingura de ulei in tigaie si se...Citeste continuarea

Crochete cu ton si ricotta

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .  Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei  impreuna cu cubuletele de ardei.  Se curata cartofii, se taie...Citeste continuarea

Piept de pui crispy, la cuptor, cu...

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Puiul:  Pieptul de pui, il spalam si il stergem cu un servetel. Il taiem bucati potrivite, nici prea groase, nici prea subtiri. Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teriyaki, uleiul, sare,...Citeste continuarea

Tort cu capsuni Fraisier

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatiti siropul: Puneti la fiert apa cu zaharurile. Aduceti la fierbere si lasati zaharul sa se dizolve. Luati de pe foc, rezervati si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la...Citeste continuarea

Budinca de gris cu caramel...

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Intr-o cratita punem zaharul la caramelizat. Il supraveghem cu grija sa nu se arda, iar cand e auriu si topit tot turnam peste untul rece taiat in cubulete. Miscam cratita pentru ca untul sa...Citeste continuarea

Ghiveci Ratatouille pentru iarna

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati legumele. Se curata si se  toaca marunt ceapa si usturoiul. Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite. Se curata ardeii si se taie bucăți.  Se curata roșiile...Citeste continuarea

Pariziene cu mar

Postat de: Ina in Dulciuri

Punem ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care ne ocupam de umplutura.  Spalam merele, indepartam cotorul ( si coaja, daca doriti ),...Citeste continuarea

Briose cu nuca si ciocolata, fara...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru compoziție, punem pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează amestecul, apoi îl...Citeste continuarea

Tort D si T

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Il pregatim cu o seara inainte, a doua zi se taie mult mai bine. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul...Citeste continuarea

Rulada cu crema de vanilie

Postat de: stefy_a in Prajituri

Blat:  - se separa albusurile de galbenusuri - albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si zaharul - peste ele se adauga galbenusurile - se amesteca usor cu o lingura...Citeste continuarea

Prajitura din albusuri cu ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim ciocolata cu untul. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare.  Peste albusuri adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea

Prajitura cu branza si cacao

Postat de: deyutzky in Prajituri

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea si o lingura de zahar, pana cand se fac spuma. In alt bol mixam galbenusurile cu restul de zahar, apoi adaugam...Citeste continuarea

Peste la tava, pe pat de legume

Postat de: Ina in Peste

Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le  condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins. ...Citeste continuarea

Briose cu Oreo

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancare copii

Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam spuma ouale, adaugam ciocolata topita cu untul , apoi faina. Adaugam si biscuitii Oreo rupti bucatele. Punem compozitia in formele de...Citeste continuarea

Dovlecei butoias cu carne

Postat de: gospodariu in Mancaruri de legume

 Reteta e destul de simpla,se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru sarmale. Se spala dovlecei,se taie capacul,iar apoi cu ajutorul unei lingurite se...Citeste continuarea

Paste cu sos picant de vinete

Postat de: gospodariu in Spaghete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din gradina.O vanata o feliem pe lungime,o condimentam si o punem pe...Citeste continuarea

Clafoutis cu prune

Postat de: gospodariu in Dulciuri

 Se spala prunele,se scot samburii si se aseaza jumatati intr-un vas yena uns cu unt. Pentru prepararea aluatului,se amesteca ingredientele solide cu cele lichide pana se omogenizeaza si...Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si cascaval

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii si ii feliem fin, la robot ( sau de mana, avand grija ca feliie sa fie uniform de subtiri ). Nu este necesar sa indepartam coaja. Spargem ouale si separam albusurile de...Citeste continuarea

Dulceata de prune

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Se pune apa la fiert intr-o cratita mare, iar intre timp se spala prunele. Cand apa da in clocote, se oparesc prunele, putine cate putine, tinandu-le cateva minute in apa fierbinte, apoi se scot...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe noua cu...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Punem fasolea intr-un castron adaugam apa si lasam la inmuiat peste noapte. A doua zi punem fasolea la fiert, am schimbat apa  de 3 ori. Cand este fiarta fasolea  calim gogosarul si...Citeste continuarea

Lapte batut cu smantana

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Mai intai fierbem laptele si-l lasam sa se raceasca , apoi luam o oala de lut, punem smantana si incepem sa turnam laptele, amestecand bine sa se dizolve smantana. Umplem oala cu lapte , asezam un...Citeste continuarea

Castraveti murati pentru iarna

Postat de: Constelatialeu in Muraturi

Mai intai pregatim toate ingredientele, spalam castravetii, curatam usturoil, morcovul, hreanul. Morcovul si hreanul le-am taiat pe lungime. Intr-un bol amestecam boabele de mustar, de piper si...Citeste continuarea

Prajitura Cu Prune

Postat de: Meea in Dulciuri

Pentru inceput, spalam si taiem pe jumatate prunele, urmand ca apoi sa scoatem samburii.  Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma tare dupa care adaugam si cele 14 linguri...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Prunele se spala, se cresteaza putin si se scoate samburele. Pentru crusta, se topeste untul si se adauga biscuitii zdobiti. Se rumenesc putin, apoi se ia dupa foc si se adauga zaharul si...Citeste continuarea

Reginette cu sos de rosii si ciuperci

Postat de: AndrutzaP in Paste

   Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.    Intr-o tigaie antiaderenta se pun la calit legumele. Intai ceapa (tocata marunt) apoi ardeiul si usturoiul....Citeste continuarea

Mancarica de naut cu ardei si rosii...

Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de legume

Pentru inceput, puneti ardeii si rosiile la copt.  Intre timp, curatati si spalati ceapa. Cand ardeii si rosiile sunt coapte, lasati-le la racorit si apoi curatati-le de pielita....Citeste continuarea

Ciulama de pui cu dovlecel

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Bucatiile de pui se curata de surplusul de grasime si se pun la fiert in apa cu sare. Se scot ,se cresteaza si se pun intr-o craticioara cu putin ulei de masline la prajit pentru cateva...Citeste continuarea

Tort cu mure si crema mascarpone

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza apoi se toarna in fir subtire peste...Citeste continuarea

Chiftele de legume la Panini Maker

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Dovleacul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Se scoate miezul cu samburi, apoi se da pe razatoarea cu gauri mici. Se presara putina sare si se lasa cateva minute deoparte....Citeste continuarea

Tort diplomat

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine. Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc....Citeste continuarea

Placere nevinovata cu lamaie si afine

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru inceput tin sa precizez daca se poate sa folositi lamai bio. Daca nu, le spalati foarte bine cu apa calda si un burete de bucatarie. Lamaia, de marime potrivita, se taie in felii, se scot...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]