Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerAm feliat ceafa de porc, am asezat-o in vasul slow cooker Crock-Pot 2.4 l, am presarat sare si ulei, am pus capacul si am setat optiunea high cca 2 ore. Dupa 2 ore, adaugam rosiile date pe...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: Ina in DulciuriEste necesar ca untul sa fie rece, din frigider. Amestecam faina cu praful de copt si un praf sare. Adaugam apoi nuca macinata, oul intreg si cele 2 galbenusuri, zaharul, coaja de...Citeste continuarea
Lasagna cu spanac
Postat de: Ina in LasagnaMai intai pregatim spanacul: topim 80 g unt intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata marunt si amestecam usor pana ce aceasta devine translucida. Adaugam spanacul congelat impreuna cu o cescuta cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu prune
Postat de: Ina in PrajituriSpalam prunele si le desfacem, indepartand samburii. Asezam un strat consistent de jumatati de prune pe fundul unei tavi, apoi presaram uniform 6-7 linguri cu zahar si bucatele de unt. Dam...Citeste continuarea
Tarte cu branza si Tarte cu dulceata
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la...Citeste continuarea
Placinta cu branza, insiropata
Postat de: ancutsa in DulciuriSe preincalzeste cuptorul. Se unge fiecare foaie cu putin ulei, se pliaza in doua si se asaza in tava, pe foaie de copt, 4 foi, ca baza. Se adauga crema de branza preparata din: branza, un...Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: ancutsa in DulciuriSe preincalzeste cuptorul. Se lasa aluatul de foietaj sa se incalzeasca la temperatura camerei. Se taie in 2 parti. Pentru crema de branza: se bat spuma cele 4 albusuri...Citeste continuarea
Rulouri cu vanilie si ciocolata
Postat de: ancutsa in DulciuriRulourile: Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei. Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie...Citeste continuarea
Placinta cu carne si aluat de casa
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriMai intai pregatim aluatul: Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: ancutsa in SalateSe fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper....Citeste continuarea
Tort Anca
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul toate albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat cele...Citeste continuarea
Batoane de ovaz cu seminte si...
Postat de: Bucataras in DulciuriMai intai taie migdalele si pune-le apoi intr-o tava, impreuna cu fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si semintele de in. Pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade si...Citeste continuarea
Mazare cu carne de porc la slow...
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerCarnea de porc o taiem cuburi si o punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l,stropim cu ulei de masline,punem apa cat sa acopere si setam functia Hight pentru 3 ore. Dupa 1.30 se pune...Citeste continuarea
Chiftele de porc cu usturoi in...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea tocata se pune intr-un castron,punem condimentele,oul,ceapa tocata marunt,usturoiul pisat si mararul tocat marunt. Cu mainiile umede se formeaza chiftelele,se pun pe o farfurie si se dau...Citeste continuarea
Briose cu struguri
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriAlbusuriile se separa de galbenusuri,se mixeaza cu un praf de sare cateva minute,dupa care se adauga jumatate din compozitia de zahar si se mixeaza pana devine o textura lucioasa....Citeste continuarea
Tort cu mascarpone si lapte...
Postat de: diaconta in TorturiAm procedat la fel pentru toate cele 3 blaturi,doar la cel cu cacao,am înlocuit o parte din faina cu cacao. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si mascarpone
Postat de: Alepaty in TorturiPentru blat: Topim untul impreuna cu ciocolata. Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul. Coacem intr-o forma unsa cu unt si...Citeste continuarea
Gogosi cu carne de vita presata
Postat de: Alepaty in Aperitive / GarnituriSe incepe cu aluatul care trebuie sa creasca. Laptele se incalzeste,se adauga zaharul si drojdia si se lasa la crescut cam 15 minute. Cartofii fierti si razuiti se pun intr-un bol in care...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor
Postat de: Moni_alex in PorcAm spalat carnea, am condimentat-o bine cu sare, piper, boia si am crestat-o cu cutitul de 4-5 ori. Ceapa am taiat-o solzisori si morcovii i-am taiat rondele. Intr-un vas rotund de yena am...Citeste continuarea
Pui cu sos teriyaki si legume
Postat de: mitinita in PuiPieptul de pui se taie in bucatele de marime egala. Ceapa verde se taie in bucati, iar morcovul si dovlecelul se taie betigase. Usturoiul se feliaza. Se pune o lingura de ulei in tigaie si se...Citeste continuarea
Crochete cu ton si ricotta
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare . Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei impreuna cu cubuletele de ardei. Se curata cartofii, se taie...Citeste continuarea
Piept de pui crispy, la cuptor, cu...
Postat de: rocsi_1612 in PuiPuiul: Pieptul de pui, il spalam si il stergem cu un servetel. Il taiem bucati potrivite, nici prea groase, nici prea subtiri. Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teriyaki, uleiul, sare,...Citeste continuarea
Tort cu capsuni Fraisier
Postat de: ctlina in DulciuriPregatiti siropul: Puneti la fiert apa cu zaharurile. Aduceti la fierbere si lasati zaharul sa se dizolve. Luati de pe foc, rezervati si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la...Citeste continuarea
Budinca de gris cu caramel...
Postat de: VanessaAli in DulciuriIntr-o cratita punem zaharul la caramelizat. Il supraveghem cu grija sa nu se arda, iar cand e auriu si topit tot turnam peste untul rece taiat in cubulete. Miscam cratita pentru ca untul sa...Citeste continuarea
Ghiveci Ratatouille pentru iarna
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati legumele. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite. Se curata ardeii si se taie bucăți. Se curata roșiile...Citeste continuarea
Pariziene cu mar
Postat de: Ina in DulciuriPunem ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care ne ocupam de umplutura. Spalam merele, indepartam cotorul ( si coaja, daca doriti ),...Citeste continuarea
Briose cu nuca si ciocolata, fara...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru compoziție, punem pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează amestecul, apoi îl...Citeste continuarea
Tort D si T
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Il pregatim cu o seara inainte, a doua zi se taie mult mai bine. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul...Citeste continuarea
Rulada cu crema de vanilie
Postat de: stefy_a in PrajituriBlat: - se separa albusurile de galbenusuri - albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si zaharul - peste ele se adauga galbenusurile - se amesteca usor cu o lingura...Citeste continuarea
Prajitura din albusuri cu ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata cu untul. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare. Peste albusuri adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea
Prajitura cu branza si cacao
Postat de: deyutzky in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea si o lingura de zahar, pana cand se fac spuma. In alt bol mixam galbenusurile cu restul de zahar, apoi adaugam...Citeste continuarea
Peste la tava, pe pat de legume
Postat de: Ina in PesteCuratam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins. ...Citeste continuarea
Briose cu Oreo
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancare copiiTopim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam spuma ouale, adaugam ciocolata topita cu untul , apoi faina. Adaugam si biscuitii Oreo rupti bucatele. Punem compozitia in formele de...Citeste continuarea
Dovlecei butoias cu carne
Postat de: gospodariu in Mancaruri de legumeReteta e destul de simpla,se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru sarmale. Se spala dovlecei,se taie capacul,iar apoi cu ajutorul unei lingurite se...Citeste continuarea
Paste cu sos picant de vinete
Postat de: gospodariu in SpaghetePentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din gradina.O vanata o feliem pe lungime,o condimentam si o punem pe...Citeste continuarea
Clafoutis cu prune
Postat de: gospodariu in DulciuriSe spala prunele,se scot samburii si se aseaza jumatati intr-un vas yena uns cu unt. Pentru prepararea aluatului,se amesteca ingredientele solide cu cele lichide pana se omogenizeaza si...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei si cascaval
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii si ii feliem fin, la robot ( sau de mana, avand grija ca feliie sa fie uniform de subtiri ). Nu este necesar sa indepartam coaja. Spargem ouale si separam albusurile de...Citeste continuarea
Dulceata de prune
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe pune apa la fiert intr-o cratita mare, iar intre timp se spala prunele. Cand apa da in clocote, se oparesc prunele, putine cate putine, tinandu-le cateva minute in apa fierbinte, apoi se scot...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe noua cu...
Postat de: Constelatialeu in CiorbePunem fasolea intr-un castron adaugam apa si lasam la inmuiat peste noapte. A doua zi punem fasolea la fiert, am schimbat apa de 3 ori. Cand este fiarta fasolea calim gogosarul si...Citeste continuarea
Lapte batut cu smantana
Postat de: Constelatialeu in BauturiMai intai fierbem laptele si-l lasam sa se raceasca , apoi luam o oala de lut, punem smantana si incepem sa turnam laptele, amestecand bine sa se dizolve smantana. Umplem oala cu lapte , asezam un...Citeste continuarea
Castraveti murati pentru iarna
Postat de: Constelatialeu in MuraturiMai intai pregatim toate ingredientele, spalam castravetii, curatam usturoil, morcovul, hreanul. Morcovul si hreanul le-am taiat pe lungime. Intr-un bol amestecam boabele de mustar, de piper si...Citeste continuarea
Prajitura Cu Prune
Postat de: Meea in DulciuriPentru inceput, spalam si taiem pe jumatate prunele, urmand ca apoi sa scoatem samburii. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma tare dupa care adaugam si cele 14 linguri...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: licurici_lra in DulciuriPrunele se spala, se cresteaza putin si se scoate samburele. Pentru crusta, se topeste untul si se adauga biscuitii zdobiti. Se rumenesc putin, apoi se ia dupa foc si se adauga zaharul si...Citeste continuarea
Reginette cu sos de rosii si ciuperci
Postat de: AndrutzaP in PastePastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie antiaderenta se pun la calit legumele. Intai ceapa (tocata marunt) apoi ardeiul si usturoiul....Citeste continuarea
Mancarica de naut cu ardei si rosii...
Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de legumePentru inceput, puneti ardeii si rosiile la copt. Intre timp, curatati si spalati ceapa. Cand ardeii si rosiile sunt coapte, lasati-le la racorit si apoi curatati-le de pielita....Citeste continuarea
Ciulama de pui cu dovlecel
Postat de: gurita_ta2005 in PuiBucatiile de pui se curata de surplusul de grasime si se pun la fiert in apa cu sare. Se scot ,se cresteaza si se pun intr-o craticioara cu putin ulei de masline la prajit pentru cateva...Citeste continuarea
Tort cu mure si crema mascarpone
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza apoi se toarna in fir subtire peste...Citeste continuarea
Chiftele de legume la Panini Maker
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriDovleacul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Se scoate miezul cu samburi, apoi se da pe razatoarea cu gauri mici. Se presara putina sare si se lasa cateva minute deoparte....Citeste continuarea
Tort diplomat
Postat de: rocsi_1612 in TorturiCrema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine. Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc....Citeste continuarea
Placere nevinovata cu lamaie si afine
Postat de: simona72 in PrajituriPentru inceput tin sa precizez daca se poate sa folositi lamai bio. Daca nu, le spalati foarte bine cu apa calda si un burete de bucatarie. Lamaia, de marime potrivita, se taie in felii, se scot...Citeste continuarea