Fiindca sunt pe graba pentru ca trebuie sa plec si la serviciu, am facut o ciorba dulce,rapida si foarte simpla, savurata de sotul meu. :)
Curatam cartofii ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si putin ulei.Intre timp curatam ceapa, morcovul si ardeiul, le tocam si pe acestea. Cand cartofii s-au fiert de jumatate punem tot zarzavatul tocat si o lingura de rosii sau o rosie decojita si tocata.
Separam un ou, albusul de galbenus, (eu albusul l-am pus in ciorba fara sa amestec pana se coaguleaza pentru ca sotului meu nu-i place albusul bucatele mici in ciorba), iar galbenusul l-am amestecat cu 2 linguri de smantana.
Cand cartofii au fiert bine bine si zarzavatul la fel am oprit aragazul si am lasat cinci minute ”sa iasa focul din oala”. Dupa acele cinci minute am luat cu polonicul din zeama de ciorba si am pus peste smantana cu ou, am amestecat iar apoi am turnat-o in oala in firicel subtire si am amestecat. Va pup :*