Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao

de simona72 in Prajituri, 19 Oct 2016 | 4136 vizualizari

 

Fara doar si poate este una dintre preferatele mele de negresa. La intalnirea bucatarasilor de la Paltinis am degustat-o prima oara. Prajitura a fost facuta si adusa pentru bucatarasi de Ruxy. Cu totii o cunoastem, nu doar pentru cat e ea de dragalasa si frumoasa, dar face niste dulciuri exceptionale. Cu mana pe suflet o spun, fara sa exagerez sau sa para ca lingusesc, dar am incercat multe retete de-ale ei. Ce am facut eu aici? Reteta de negresa este aproape identica, cea de baza este aproximativ la fel. Eu am avut zmeura proaspata si am vrut musai sa o combin, iar pentru budinca de ciocolata m-am folosit de Ciocolata calda cu Green Sugar.
Ce mai trebuie sa stiti despre negresa: daca o tineti la temperatura camerei are o alta consistenta fata de cea pe care o tineti in frigider. Pare curios, dar chiar asa este. Tinuta in camera/camara este lipicioasa, umeda, densa exact cum imi place mie… nu  ramane decat sa descoperiti si voi care dintre ele va place mai mult…

 

INGREDIENTE

Pentru negresa:

  • 150 ml cafea espresso
  • 200 gr unt gras
  • 150 gr zahar brut
  • 2 linguri cu Ciocolata calda cu Green Sugar
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura cacao neagra
  • 100 gr ciocolata neagra
  • Pentru budinca de ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri mari si pline cu Ciocolata calda cu Green Sugar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • Semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingura cacao neagra
  • In plus:
  • Aproximativ 400-450 gr zmeura proaspata
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Frunzulite de menta
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao:

Pentru negresa: in primul rand facem cafeaua espresso la aparat. Cafeaua fierbinte o punem intr-o craticioara. Punem untul taiat cubulete peste cafea, amestecam cu un tel pana se topeste untul. Adaugam ciocolata neagra taiata cubulete, ciocolata calda cu Green Sugar  si din nou amestecam cu telul pana se topeste si ciocolata. Ouale intregi se pun intr-un castron incapator. Se adauga praful de sare, zaharul si se mixeaza pana isi dubleaza volumul, se deschid la culoare si capata consistenta unei creme. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa neagra. Se adauga la ouale mixate, se amesteca usor cu un tel de jos in sus sa scoatem cat mai putin aer din oua. La final se adauga amestecul topit de unt, cafea si ciocolata. Se amesteca usor pana la incorporarea ingredientelor. Aluatul de negresa l-am pus intr-o tava patrata 22/22 cm, captusita cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Peste prajitura fierbinte, imediat ce am scos-o din cuptor am pus o folie/punga pentru 7-10 minute. Am uitat putin de ea…am inlaturat punga, apoi am lasat negresa sa se raceasca complet.

Pentru budinca: intr-o craticioara cu fund dublu se pune la fiert 300 ml lapte impreuna cu semintele de la 1 pastaie de vanilie. Cand laptele aproape da in clocot se da deoparte craticioara.

Intr-un castron se pun galbenusurile si cele 3 linguri de ciocolata calda cu Green Sugar. Se amesteca cu telul pana se desface si nu mai exista cocoloase. Se adauga amidonul si laptele rece, se amesteca energic pana amidonul s-a desfacut si nu prezinta cocoloase. Peste acest amestec se adauga treptat laptele fierbinte. Se transfera toata compozitia in craticioara cu fund dublu si se pune pe aragaz, pe flacara mica. Budinca are tendinta sa se lipeasca, asa ca amestecati mereu cu telul si treptat veti observa ca se ingroasa. Cand a inceput sa dea in clocot si budinca s-a ingrosat, puneti peste ea o folie si o dati la frigider sa se raceasca.

Cand toate ingredientele sunt reci, asamblati prajitura. Scoateti blatul de negresa pe un platou. Intindeti un strat de budinca peste negresa. Asezati frumos zmeura proaspata peste budinca, apoi un ultim strat de budinca si un ultim strat de zmeura. Pudrati zmeura cu zahar pudra cu aroma de vanilie, le puneti si frunzulite proaspete de menta pentru culoare si aspect. Daca rezistati mai dati prajitura pentru inca o ora la frigider. Sa fiti sanatosi!!!

 

Multumesc Ruxy si pup cu drag!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cuburi de gheata