Cum se face maioneza

de Bucataras in Clasice, 18 Oct 2016 | 8344 vizualizari

 

Oricine trebuie sa stie sa faca o maioneza buna, care nu se taie. Desi multi o fac cu telul ca sa nu se taie, merge foarte bine si cu mixerul, doar ca trebuie sa incepi pe viteza mica si sa pui uleiul putin cate putin.
 

 

INGREDIENTE

  • Galbenus de ou crud – 1 buc
  • Galbenus de ou fiert – 1 buc
  • Mustar simplu – 1 lingura
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Sare dupa gust
  • Ulei vegetal cat cuprinde (in functie de cat de multa doriti sa faceti)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face maioneza:

Incepe prin a pune intr-un bol galbenusul crud si galbenusul fiert, atentie sa nu fie fiert foarte tare pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. Adauga si mustarul, un praf de sare si sucul de la jumatate de lamaie.

 

Incepe sa bati ingerdientele pe viteza mica a mixerului si hidrateaza cu ulei putin cate putin, ca sa il incorporezi bine. Maioneza o sa se deschida la culoare. Continua sa adaugi ulei in functie de cat de multa maioneza vrei sa faci. E gata cand e destul de ferma sa stea in tel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

RuxyRux 1

18.10.2016, 22:24

Am invatat sa fac maioneza cu muuuulti ani in urma la scoala ...erau cursuri de gatit....acum din pacate nu mai exista....
Nu pot manca maioneza facuta cu ou crud, si din acest motiv nu mananc decat daca o fac eu. O prepar numai cu galbenusuri fierte..unul moale, unul mai tare...iese grozav...si cum am in plan salata de beauf curand...fac si maioneza clar!

mihaelar63 1

19.10.2016, 00:18

Stie Bucatarasul !!! Asa se prepara corect maioneza
Am mancat in ultima vacanta [ si asta in fiecare seara , nu ma mai saturam ] o senzationala salata de varza rosie cu maioneza . Doar ca maioneza parea foarte usoara . Am studiat mai multe retete si am ajuns la concluzia ca ingredientul secret era... laptele

Rocsi 1

19.10.2016, 20:56

Exact asa o fac si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Maioneza de casa