Gulas gatit la slow cooker Crock-Pot

de diaconta in Slow Cooker, 18 Oct 2016 | 9452 vizualizari

 

 Imi era dor de un gulaş buuuun de tot.Acum ,cand spunem “gulaş”,nu putem să ne gândim la o mâncare care are puţine calorii,mai ales dacă dorim să fie foarte gustos.
Eu sunt de principiu că,dacă îmi este foarte poftă de ceva,mănânc ceea ce poftesc,iar apoi compensez abţinându-mă în zilele următoare.
La fel de împărţite sunt părerile în ce priveşte gătitul la slow cooker. Eu iubesc oala asta,deşi nu reuşesc să gătesc prea des în ea.
Mie îmi place gustul mâncării gătită lent, plus că la slow cooker se pot pune aproape toate ingredientele în acelaşi timp.
Eu am folosit pentru acest gulaş un amestec de carne de viţel,coaste de porc şi Kaiser afumat.La final toată carnea a fost fiartă foarte bine la fel  şi legumele . Preferabil e să folosiţi carne cu os,va da un gust mult mai bun.
Gulaşul este o combinaţie între supă şi tocăniţă. Mâncarea mea a avut mai degrabă consistenţa unei tocăniţe pentru că am pus apă puţină,iar  la final am adăugat şi nişte găluşcuţe.

 

INGREDIENTE

  • Carne de viţel (aprox.500 g)
  • Costiţă proaspata de porc (aprox.400 g)
  • Kaiser afumat (300 g)
  • 4 morcovi
  • 2 buc patrunjel radacina
  • Pastârnac
  • O ţelina mai mica
  • 4 buc ceapa uscata
  • 3 cartofi medii
  • Sare,boia de ardei,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • Chimen,cimbru,foi de dafin
  • Pasta iute de ardei
  • 2 linguri ulei
  • Frunze de ţelina
  • Patrunjel verde
  • O lingură smântâna
  • 300 ml apa

Pentru găluşcuţe:

  • 1 ou
  • Sare
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas gatit la slow cooker Crock-Pot:

Nu am scris cantitati foarte exacte pentru ca aceasta depinde  de gusturile fiecaruia si de capacitatea vasului în care pregatiti.

Am pregatit toate ingredientele,carnea am taiat-o bucati,am tocat si zarzavatul.Cartofii i-am taiat cuburi.

Am pus uleiul în  vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l,apoi am pus zarzavatul,am condimentat.Deasupra am asezat si carnea si am condimentat-o si pe aceasta.Am pus si apa.

A ramas doar smântâna,verdeata si galuştele,pe care le-am pregatit mai târziu.

Am conectat oala la sursa de tensiune,am setat pe High si am lasat 4 ore.

Spre finalul celor 4 ore,am pregatit găluşcuţele.

Am batut oul cu putina sare,am adaugat 2 linguri de faina,apa si restul de faina.

Trebuie sa obtinem un aluat nu prea tare din care sa putem forma bilute.

Am pus galuştele în oala si am mai lasat o ora.

La final am adaugat smântâna si verdeata tocata.

Carnea de viţel a fost foarte bine fiarta,iar cea de porc s-a desprins de pe os.

Se serveste fierbinte,cu muraturi ar fi excelenta.

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas gatit la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 5,7 L