Imi era dor de un gulaş buuuun de tot.Acum ,cand spunem “gulaş”,nu putem să ne gândim la o mâncare care are puţine calorii,mai ales dacă dorim să fie foarte gustos.
Eu sunt de principiu că,dacă îmi este foarte poftă de ceva,mănânc ceea ce poftesc,iar apoi compensez abţinându-mă în zilele următoare.
La fel de împărţite sunt părerile în ce priveşte gătitul la slow cooker. Eu iubesc oala asta,deşi nu reuşesc să gătesc prea des în ea.
Mie îmi place gustul mâncării gătită lent, plus că la slow cooker se pot pune aproape toate ingredientele în acelaşi timp.
Eu am folosit pentru acest gulaş un amestec de carne de viţel,coaste de porc şi Kaiser afumat.La final toată carnea a fost fiartă foarte bine la fel şi legumele . Preferabil e să folosiţi carne cu os,va da un gust mult mai bun.
Gulaşul este o combinaţie între supă şi tocăniţă. Mâncarea mea a avut mai degrabă consistenţa unei tocăniţe pentru că am pus apă puţină,iar la final am adăugat şi nişte găluşcuţe.
Pentru găluşcuţe:
Nu am scris cantitati foarte exacte pentru ca aceasta depinde de gusturile fiecaruia si de capacitatea vasului în care pregatiti.
Am pregatit toate ingredientele,carnea am taiat-o bucati,am tocat si zarzavatul.Cartofii i-am taiat cuburi.
Am pus uleiul în vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l,apoi am pus zarzavatul,am condimentat.Deasupra am asezat si carnea si am condimentat-o si pe aceasta.Am pus si apa.
A ramas doar smântâna,verdeata si galuştele,pe care le-am pregatit mai târziu.
Am conectat oala la sursa de tensiune,am setat pe High si am lasat 4 ore.
Spre finalul celor 4 ore,am pregatit găluşcuţele.
Am batut oul cu putina sare,am adaugat 2 linguri de faina,apa si restul de faina.
Trebuie sa obtinem un aluat nu prea tare din care sa putem forma bilute.
Am pus galuştele în oala si am mai lasat o ora.
La final am adaugat smântâna si verdeata tocata.
Carnea de viţel a fost foarte bine fiarta,iar cea de porc s-a desprins de pe os.
Se serveste fierbinte,cu muraturi ar fi excelenta.
S-aveţi poftă !!!