Gulas gatit la slow cooker Crock-Pot

de diaconta in Slow Cooker, 18 Oct 2016 | 9522 vizualizari

 

 Imi era dor de un gulaş buuuun de tot.Acum ,cand spunem “gulaş”,nu putem să ne gândim la o mâncare care are puţine calorii,mai ales dacă dorim să fie foarte gustos.
Eu sunt de principiu că,dacă îmi este foarte poftă de ceva,mănânc ceea ce poftesc,iar apoi compensez abţinându-mă în zilele următoare.
La fel de împărţite sunt părerile în ce priveşte gătitul la slow cooker. Eu iubesc oala asta,deşi nu reuşesc să gătesc prea des în ea.
Mie îmi place gustul mâncării gătită lent, plus că la slow cooker se pot pune aproape toate ingredientele în acelaşi timp.
Eu am folosit pentru acest gulaş un amestec de carne de viţel,coaste de porc şi Kaiser afumat.La final toată carnea a fost fiartă foarte bine la fel  şi legumele . Preferabil e să folosiţi carne cu os,va da un gust mult mai bun.
Gulaşul este o combinaţie între supă şi tocăniţă. Mâncarea mea a avut mai degrabă consistenţa unei tocăniţe pentru că am pus apă puţină,iar  la final am adăugat şi nişte găluşcuţe.

 

INGREDIENTE

  • Carne de viţel (aprox.500 g)
  • Costiţă proaspata de porc (aprox.400 g)
  • Kaiser afumat (300 g)
  • 4 morcovi
  • 2 buc patrunjel radacina
  • Pastârnac
  • O ţelina mai mica
  • 4 buc ceapa uscata
  • 3 cartofi medii
  • Sare,boia de ardei,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • Chimen,cimbru,foi de dafin
  • Pasta iute de ardei
  • 2 linguri ulei
  • Frunze de ţelina
  • Patrunjel verde
  • O lingură smântâna
  • 300 ml apa

Pentru găluşcuţe:

  • 1 ou
  • Sare
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas gatit la slow cooker Crock-Pot:

Nu am scris cantitati foarte exacte pentru ca aceasta depinde  de gusturile fiecaruia si de capacitatea vasului în care pregatiti.

Am pregatit toate ingredientele,carnea am taiat-o bucati,am tocat si zarzavatul.Cartofii i-am taiat cuburi.

Am pus uleiul în  vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l,apoi am pus zarzavatul,am condimentat.Deasupra am asezat si carnea si am condimentat-o si pe aceasta.Am pus si apa.

A ramas doar smântâna,verdeata si galuştele,pe care le-am pregatit mai târziu.

Am conectat oala la sursa de tensiune,am setat pe High si am lasat 4 ore.

Spre finalul celor 4 ore,am pregatit găluşcuţele.

Am batut oul cu putina sare,am adaugat 2 linguri de faina,apa si restul de faina.

Trebuie sa obtinem un aluat nu prea tare din care sa putem forma bilute.

Am pus galuştele în oala si am mai lasat o ora.

La final am adaugat smântâna si verdeata tocata.

Carnea de viţel a fost foarte bine fiarta,iar cea de porc s-a desprins de pe os.

Se serveste fierbinte,cu muraturi ar fi excelenta.

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas gatit la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L