Tort ''48''

de Constelatialeu in Torturi, 21 Oct 2016 | 4574 vizualizari

 

Maine, ziua stelara 22 a luni lui Octombrie, balanta mea Vali adauga inca un an in coronita de premiant, asa ca m-am complicat ca sa-mi fie simplu si i-am facut un tort.....maine vad eu verdictul, ca astia doi baieti ai mei, balanta si leul sunt tare carcotasi.....dar sa trec la treaba ca am ceva de scris si sper sa nu uit nimic.....:)))))

 

INGREDIENTE

  • Blaturi 4 buc ( am preferat sa fac blaturi individuale)
  • Blat nuca 2 bucati - am sa scriu ingredientele pentru un singur blat
  • 3 oua mai mici
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • Blat nuca si cacao 2 bucati - am sa scriu ingredientele pentru un singur blat
  • 3 oua mai mici
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura nu foarte plina cu cacao
  • Sirop
  • 4-5 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • Crema albastra
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 plic de Creme Ole de vanilie
  • 150 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 50 g zahar pudra
  • 100 ml lapte dulce
  • 2-3 picaturi de colorant albastru de la Dr.Oetker
  • Crema roz
  • 250 g ciocolata alba Schogetten
  • 180 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 2-3 picaturi colorant rosu de la Dr. Oetker
  • 1 fiola esenta vanilie Dr.Oetker
  • Crema verde
  • 250 g ciocolata alba Schogetten
  • 180 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 2-3 picaturi colorant verde de la Dr.Oetker
  • 1 fiola esenta vanilie Dr.Oetker
  • Crema ciocolara neagra
  • 300 g ciocolata neagra Schogetten
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • esenta rom Dr.Oetker
  • Decor
  • nuca macinata
  • crema albastra
  • creion decor rosu Dr.Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''48'':

Mai intai am pregatit cremele

Crema roz: Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc se adauga picaturile de colorant rosu si esenta si se da la frigider 2 ore. Apoi se scoate si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa.

Crema verde: Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc se adauga picaturile de colorant verde si esenta si se da la frigider 2 ore. Apoi se scoate si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa

Crema de ciocolata neagra:Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc  se adauga esenta si se da la frigider 2 ore. Apoi se scoate si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa

Crema albastra: Intr-un castron punem continutul plicului de Creme Ole, se adauga zaharul pudra si se dilueaza cu lapte si frisca lichida, apoi se mixeaza 2-3 minute se adauga 2-3 picaturi de colorant albastru. Se adauga mascarponele si se incorporeaza, pana obtinem o crema spumoasa.

Sirop: Intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul, apoi adaugam apa, atentie sa nu ne frigem cand adaugam apa ( eu am luat vasul de pe foc, l-am pus in chiuveta si am turnat usor apa).Punem vasul din nou pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca.

Blaturi nuca : Separam albusurile de galbenusuri de la cele 3 oua, Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, se adauga zaharul si se mai mixeaza 2-3 min. Se incorporeaza galbenusurile, apoi nuca macinata si faina. Tapetam cu hartie de copt o forma  cu inel detasabil, diametru de 28 cm.Se pune compozitia in forma se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se coace destul de repede pentru ca nu este foarte inalt.  Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat.

Blaturi nuca si cacao :Separam albusurile de galbenusuri de la cele 3 oua, Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, se adauga zaharul si se mai mixeaza 2-3 min. Se incorporeaza galbenusurile, apoi nuca macinata, cacao si faina. Tapetam cu hartie de copt o forma  cu inel detasabil, diametru de 28 cm.Se pune compozitia in forma se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se coace destul de repede pentru ca nu este foarte inalt.  Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat.

Asamblare :Pe un platou ( eu am unul rotativ si este perfect, ca pot sa intind mult mai bine crema) asezam primul blat cu nuca, il insiropam bine si punem crema albastra ( oprim un pic si pentru ornat), cu ajutorul unei palete de inox trecute prin apa fierbinte intindem cu usurinta crema. Dupa ce am nivelat crema asezam blatul de nuca si cacao si presam putin, insiropam si intindem crema roz, folosind aceiasi procedura. Asezam blatul al doilea de nuca si presam putin, insiropam , intindem crema verde, folosind aceiasi procedura. Asezam al doilea blat de nuca si cacao, presam, insiropam si imbracam tortul cu crema de ciocolata neagra, folosim la fel paleta trecuta prin apa fierbinte. Presaram la baza tortului nuca macinata, din restul de crema albastra ornam tortul. Cu ajutorul creionului decorativ am scris pe tort.

TIPS-URI

1

chiar daca pare un pic complicat, prefer ca de acum in colo sa fac blaturile individual

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''48''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Merisor 1

23.10.2016, 08:50

Ce tort colorat ai facut, Cleme, chiar se asorteaza cu felul vostru de a fi!
La multi ani, inca odata, cu sanatate si multe realizari!

mirela0911 1

23.10.2016, 13:42

Un tort pe masura aniversatului! La multi ani inca o data si numai bine pe toate planurile!

Gherca Daniela 1

23.10.2016, 18:20

frumos tortuletul si este un deliciu! La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea