Desert cornulete de zapada (cu umplutura de nuca)

de Rocsi in Dulciuri, 20 Oct 2016 | 21099 vizualizari

 

Am vazut aceste cornulete la Laura si tare mi-au furat privirea (mai ales ca eu ador cornuletele pregatite in casa). Ea a preluat reteta de la Criss si tot asa, o reteta ce se mosteneste :))))...Sunt ementiale, prea bune, se topesc in gura, aromate si cum mai vreti voi! Fetele le-au umplut cu mac, dar mie imi plac cu nuca, asa ca am optat pentru o umplutura cu nuca. Multumesc fetelor pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 200 gr unt de 80% grasime
  • 200 gr smantana
  • 2 linguri gris
  • 400 gr faina
  • un praf de sare
  • 2 lingurite vanilie

Umplutura:

  • 130 gr nuca
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura crema de ciocolata
  • 1 lingura zahar
  • circa 100 ml lapte
  • esenta de rom
  • zahar pudra pentru tavalit
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete de zapada (cu umplutura de nuca):

Aluatul:
Intr-un bol amestecam faina cu grisul si sarea.
Adaugam untul rece si taiat cuburi, amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos.
Punem smantana, vanilia si framantam pana aluatul devine omogen si nelipicios.

Il invelim in folie alimentara si il introducem in frigider pentru 40-50 de minute.
Umplutura:
Macinam nuca, o punem intr-un bol.
Peste nuca, punem cacaoa, zaharul, esenta de rom si le amestecam.
Turnam lapte caldut, treptat, si invartim pana obtinem o umplutura cremoasa.
La final adaugam si crema de ciocolata.

Scoatem aluatul de la frigider.
Rupem o bucata, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de subtire.
Cu un pahar potrivit decupam cercuri, punem cate putina umplutura pe fiecare cerc de aluat.
Rulam cornuletele, le asezam intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt.

Procedam astfel pana terminam tot aluatul.
Introducem cornulete in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15-20 de minute, pana se usuca putin cornulete. Nu trebuie sa fie aurii.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le tavalim fierbinti prin zahar pudra.
Le asezam pe un platou si servim.
Daca nu le serviti imediat, pot fi pastrate intr-o cutie metalica. Cu cat stau mai mult cu atat devin mai fragede.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de zapada (cu umplutura de nuca)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca