Un aperitiv deosebit, inspirat de o fotografie vazuta recent la Claudia
Alegem bucati de burta cu sorici, nu foarte grase. Daca este cazul, indepartam cu un cutit excesul de grasime.
Desfacem bucatile de burta in asa fel incat sa fie suficient de mari pentru a le putea rula.
Condimentam carnea dupa preferinte. Eu am ales sa presar condiment special pentru friptura, din comert, apoi am uns toata suprafata cu doua lingurite de dulceata de ardei iute ( data viitoare maresc doza :D ).
Din loc in loc, asezam fasii de ardei capia rosu si bucati de miez de nuca.
Rulam carnea lasand soriciul spre exterior, legam rulada cu sfoara si o asezam in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l, adaugand in vas doar 50 ml ulei ( nu este necesar sa completam cu apa sau alte lichide intrucat preparatele trebuie sa fiarba doar in sucul propriu care se va aduna in Crock-Pot in cantitate suficienta).
Presaram in vas, peste bucatile de rulada, 10-12 boabe de piper ( eu am folosit un mix de piper rosu, alb, negru si verde ) , 2-3 frunze de dafin, frunze de cimbru si praf de boia de ardei dulce.
Fixam vasul ceramic in aparatul de gatit, conectam la curent si pornim slow cooker-ul Crock-Pot pe program high, pentru cca 4 ore.
Testam carnea cu o furculita si daca aceasta intra usor rulada este gata. Ne dam seama ca este suficient de fiarta si dupa aspectul lipicios al soriciului.
Scoatem rulada pe un platou, o acoperim cu hartie de copt si lasam sa se raceasca.
Indepartam sfoara cand e complet rece, feliem si servim.
1
Eu am avut 4 bucati de burta si am obtinut 4 rulade. De aceea am specificat nr. de portii = 4