Zilele trecute, mai precis in 10 octombrie, blogul meu a implinit 7 ani. Waw, nu-mi vine sa cred ca a trecut atat de mult timp de cand am inceput acest proiect, daca se poate numi astfel. Sapte ani in care mi-am facut multi prieteni virtuali, care imi citesc si apreciaza blogul. Sapte ani in care am incercat sa postez retete simple si la indemana oricui, am incercat sa fac poze cat mai frumoase. Marea mea durere :D e ca nu-mi ies pozele frumoase, dar daca privesc in urma la primele postari...sa zicem ca se observa progrese...Am sters unele postari si multe ar mai trebui sterse...mi-am propus sa refac retetele si sa schimb pozele, cateva am reusit sa le schimb dar ar fi mult de lucru si timpul nu mi-e prieten. Stiu, ar fi cazul sa-mi cumpar domeniu si sa ma mut de pe blogspot asa cum au facut colegele mele bloggerite, am s-o fac si pe asta intr-o buna zi....Pana atunci insa, va multumesc tuturor celor care imi urmariti postarile si imi trimiteti mesaje si va invit sa ramaneti alaturi de mine si in continuare. Pentru voi am acest tortulet care seamana cu tortul "Padurea Neagra". Sa zicem ca e o reinterpretare a celebrului tort. :)
Ouale se separe si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa si uleiul si se mixeaza pana se albesc si isi dubleaza volumulsi zaharul se topeste. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se adauga peste galbenusurile spumate. Se omogenizeaza, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga albusurile spuma amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus, astfel incat sa nu se lase compozitia. Amestecul se toarna int-o forma de tort detasabila cu diametru 20 cm si se coace blatul 35-40 minute, sau se face testul cu scobitoarea. Dupa racire sa taie in 3 foi. Pentru ca am folosit frisca naturala Pilos (cu care incep sa ma imprietenesc, desi nu pot spune ca imi place in mod deosebit), am folosit si gelatina la crema pentru ca am vrut sa fie ferma si sa nu curga dintre blaturi. Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece. Frisca se bate spuma. Separat se bate crema mascarpone cu zaharul, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza. Gelatina se dizolva pe baie de aburi, apoi se amesteca cu crema.(Din crema am oprit cam 3 linguri pe care le-am folosit la decor.) (Eu am asamblat tortul in cratita in care am copt blatul. In cratita se pune folie alimentara usor umezita, se aseaza primul blat, se insiropeaza, se adauga jumatate din crema, cateva visine, apoi al doilea blat insiropat, restul de crema, visine si al treilea blat insiropat. Se acopera tortul cu folie alimentara si se pune in frigider minim 2 ore.
Dupa doua ore, se rastoarna pe un platou si se decoreaza. 100 ml frisca se bat spuma si se amesteca cu cele 3 linguri de crema. Se acopera tortul cu crema. Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida si se toarna pe marginea tortului, lasand sa se prelinga. Pe mijloc se pun fulgi de ciocolata si de jur imprejur se fac rozete din frisca. Pe fiecare rozeta se pune cate o visina. Se mai tine tortul in frigider 2 ore, apoi se poate taia. Simplu si delicios. Ai mei m-au criticat ca am facut un tort prea mic, asa ca se cere repetat. :)