Pai da, ca era cam tarziu aseara, anul curent ziua pe terminate16 a lui Octombrie....si nici nu trebuie sa stiti de ce eu am facut la orele tarzii ceva dulce......
Mai intai am topit untul si l-am amestecat cu cacao. Apoi am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare.
Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul amestecat cu cacao, la final am adaugat faina cernuta si amoniacul. In compozitia obtinuta se incorporeaza spuma de albusuri, in 2-3 etape, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.
Am turnat compozitia in tava. Visinele le-am tavalit prin faina si le-am pus peste blat, am rupt bucatele de ciocolata si le-am pus printre visine. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca apoi se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de abur si amestecata cu putin ulei.
Se lasa pana a doua zi, daca n-ai pofte si nu te apuci sa tai colturile, apoi se portioneaza cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
1
Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/36 cmm, tapetata cu hartie de copt.