Gutui murate

de Panacris in Muraturi, 22 Oct 2016 | 9862 vizualizari

 

Încă mai sunt gutui în piață ;) Vă aduc o rețetă mai ”altfel” de a conserva gutuile ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Gutui 2000 g,
  • Sare pentru murături cca. 8 linguri,
  • Apă 2000 ml,
  • Oțet din vin de 9 grade 500 ml,
  • Boabe de piper,
  • Foi de dafin,
  • Semințe de muștar cca. 2 lingurițe,
  • Boabe de ienupăr, câte 1 pt fiecare borcan,
  • Cuișoare 2 pt fiecare borcan.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gutui murate:

Gutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate. Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă până a doua zi la odihnă acoperit.

A doua zi se scurg de saramură, se așează presate bine în borcane.  Apa, oțetul și mirodeniile se pun la fiert, după ce lichidul a clocotit, se dă deoparte și se toarnă peste gutuile din borcan. Borcanele se sigilează și se lasă la dunst cald până a doua zi, apoi se etichetează și se depozitează  în cămară/beci/subsol/balcon. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gutui murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

23.10.2016, 20:21

Mirela, om afla la Rebeliune

Ksenya 1

24.10.2016, 10:01

Interesanta reteteta! Gutuie am ...deci o testez si eu.Sunt curioasa!

RuxyRux 1

24.10.2016, 21:45

Inedita reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui