Barcute de dovlecei umpluti

de Constelatialeu in Porc, 18 Oct 2016 | 4110 vizualizari

 

Am uitat sa le pun catargul si velele la barcute, dar fac rost de niste vasle si le pot da la ''apa''....:))

 

INGREDIENTE

  • Doi dovlecei mai babani
  • cca 500 g carne tocata
  • cca 30 g orez
  • sare
  • piper
  • 4 cepe
  • 4 rosii
  • 3-4 linguri de pasta de tomate
  • ulei pentru calit
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute de dovlecei umpluti:

Mai intai pregatim ingredientele. Spalam dovleceii ii taiem pe lungime si ii scobim, ii asezam intr-un vas de lut , ai mei n-au incaput toti si am folosit  2 vase de lut mai mici. Ceapa (2 bucati) o curatam, spalam si o taiem marunt o punem la calit pana se aureste, apoi adaugam rosiile date prin razatoare si amestecate cu pasta de tomate, presaram sare si piper. Alte 2 cepe le taiem marunt si le amestecam cu carnea tocata,orezul si potrivim de sare si piper. Umplem 'barcutele'' de dovlecei, asezam deasupra feli de rosii si apoi turnam sosul peste, turnam si-un pahar cu apa cat sa acopere dovleceii si bagam la cuptor, la foc mediu cca 2 ore.

Se servesc cu smantana, eu fara, mananc smantana separat.....:)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute de dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi