Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Navarin de tap a la Diana
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneSpalam carnea si o punem la fiert. O spumuim bine, mai adaugam apa rece si sare si o lasam sa fiarba bine.Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din oala si o lasam se se racoreasca. Intre...Citeste continuarea
Briose cu dovleac, merisoare si...
Postat de: katty in DulciuriIntr-un vas, amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecam crema de branza cu zaharul si oul si le lasam deoparte ptr umplutura. Mixam intr-un castron piureul de dovleac rece cu...Citeste continuarea
Supa de praz cu perisoare
Postat de: katty in SupeCuratam morcovul si il taiem cubulete. Spalam tijele de praz, le curatam si le taiem rondele de aproximativ 1 cm. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs, sare, piper negru...Citeste continuarea
Prajitura desteapta
Postat de: Nadyne in DulciuriPentru inceput, topim untul si-l lasam la racit. Separam ouale. Galbenusurile se mixeaza cateva minute cu zaharul, pana cand obtinem o...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Nadyne in Aperitive / GarnituriSe bat bine ouale cu laptele si smantana, se adauga faina in ploaie, praful de copt si se omogenizeaza aluatul. Adaugam cascavalul ras, sunca si ardeiul taiate...Citeste continuarea
Prajitura Rafaella
Postat de: loredanaaa in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul, galbenusul si apoi se adauga faina amestecand cu o paleta de sus in jos. Se adauga...Citeste continuarea
Placinta cu dovlecei si morcovi
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOuale se amesteca bine cu uleiul care se toarna treptat. Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste oua si se amesteca bine. Dovlecelul se da pe razatoarea mare si se lasa deoparte...Citeste continuarea
Prajitura cu blat de cocos si crema...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina si nuca de cocos. Se tapeteaza o tava cu hartie...Citeste continuarea
Prajitura cu banane, crema de...
Postat de: Nadyne in DulciuriPentru inceput, ne ocupam de crema de vanilie. Laptele, zaharul, ouale si amidonul se amesteca si se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta. Se amesteca...Citeste continuarea
Cornete umplute cu crema de branza
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu sarea . Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia...Citeste continuarea
Somn aromat la cuptor
Postat de: amalia01 in PestePestele il speli bine sub jet de apa rece, apoi il portionezi in 5 felii. Lamaile le speli bine. Storci zeama de la o lamaie, iar pe cealalta o tai felii. Pestele il condimentezi putin cu...Citeste continuarea
Briose Caciula lui Mos Craciun
Postat de: Constelatialeu in DulciuriEu am dublat cantitatile, pentru ca aveam nevoie de mai multe ''caciulite''. Mai intai, am amestecat faina cu cacao, bicarbonat, praf de copt si sare. In alt vas, am pasat bine bananele, am...Citeste continuarea
Clatite Cappuccino
Postat de: EuDeniss in DulciuriInainte de a ne apuca sa facem aluatul de clatite, fierbem 250 ml apa, dizolvam intr-o cana, cele 2 plicuri de Cappuccino (eu am folosit Cappuccino Clasic, dupa preferinte puteti sa folositi cu...Citeste continuarea
Stelute si bulgarasi aperitive de...
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai, am decupat, cu ajutorul unui cutter sub forma de stea, painea toast, apoi cu acelasi cutter, sunca si cascavalul, iar cu o forma mai mica de stea, am decupat ardeiul rosu, castravetele...Citeste continuarea
Oameni de Zapada.....aperitive
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai, am pregatit compozitia. Am omogenizat branza dulce cu branza de oaie si untul moale si le-am dat la frigider peste noapte. Tot seara, am fiert morcovii de dimensiuni diferite, i-am...Citeste continuarea
Rulouri din carne de porc
Postat de: stefy_a in PorcCascavalul si kaizerul se taie bucatele. Se pun fleicile in folie alimentara si se bat ca pentru snitele. Se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper si condiemente pentru porc. Se asaza peste...Citeste continuarea
Bruschete cu ton si masline
Postat de: rocsi_1612 in PesteScoatem tonul din conserva, dar scurgem inainte tot uleiul. Cu furculita, il facem bucatele mici. Maslinele le taiem cubulete mici, rosiile uscate le tocam marunt. Le incorporam peste ton. Dam...Citeste continuarea
Salata de mere, napi si iaurt
Postat de: ladydi in SalateSpalam legumele si merele. Curatam morcovul si napii, morcovul il dam pe razatoare, napii si merele le taiem cubulete, prazul si apio le taiem rondele. Amestecam toate legumele si merele...Citeste continuarea
Gulas de legume
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postLegumele curatate, se spala si se taie. Ceapa pestisori, ardeii si gogosarii fasii mai mari, morcovii rondele, iar cartofii si dovleceii cuburi. Intr-o...Citeste continuarea
Biscuiti pentru Craciun
Postat de: gatiticuspor in DulciuriMixati untul cu zaharul pana obtineti o crema pufoasa si moale. Bateti oul cu esenta de vanilie si adaugati-l peste crema de unt, amestecand pana obtineti o compozitie omogena. Incorporati...Citeste continuarea
Ketchup cu mere
Postat de: ladydi in ConserveTaiem rosiile si le blenduim. Ceapa o curatam si o taiem julien, merele cubulete, iar usturoiul il zdrobim. Intr-o oala incapatoare, incingem uleiul, punem ceapa, un...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde si tartite...
Postat de: ladydi in CurcanPunem tartitele de curcan (spalate si curatate in prealabil) la fiert, in apa cu sare, spumuindu-le bine. Intre timp, pregatim legumele: radem morcovii, tocam prazul si...Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu de fructe de...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCrusta: Topim untul, il lasam sa se racoreasca. Biscuitii ii maruntim in robot. Amestecam untul cu biscuitii, iar la final punem si laptele. Asezam un inel detasabil, cu diametrul de...Citeste continuarea
Friptura de miel cu fasole verde si...
Postat de: costi7hector in OaieSpalam carnea de miel, o presaram cu sare si putin piper si o punem intr-o tava de cuptor. O acoperim cu alta tava si o dam la cuptor pentru circa o ora (sau pana se rumeneste). Intre timp,...Citeste continuarea
Turta dulce stelute - Pupicei de...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai, ne pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Apoi, punem 200 g zahar sa se caramelizeze, avem grija sa nu-l ardem sa se amarasca, peste zaharul caramelizat, turnam apa calduta...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriSe pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se...Citeste continuarea
Pancakes cu mere si crema de...
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriPancakes Dați merele pe răzătoarea mică și puneți pe foc mediu, împreună cu zahărul. Adăugați scorțișoara măcinată. Lăsați să fiarbă,...Citeste continuarea
Prajitura Fulg de nea
Postat de: eumimi in PrajituriPentru blat: se mixeaza albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare. Adaugam pe rand nuca de cocos, esenta, faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci si pulpe de pui la...
Postat de: Adrian2016 in PuiPulpele le curatam, le spalam si le punem intr-un castron; peste ele adaugam uleiul, sare, piper, condimentele si vinul rosu. Le lasam la frigider 20 de minute. Le...Citeste continuarea
Pizza cu sunculita taraneasca si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PizzaIntr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza, se adauga laptele caldut, un ou, jumatate de lingurita de sare si o mana de faina. Se amesteca totul si se mai adauga faina...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de napolitane si...
Postat de: stefy_a in PrajituriOuale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleza volumul, apoi se pun pe baie de abur, la foc mic, amestecand pana cand se topeste zaharul Se adauga apoi margarina/untul si...Citeste continuarea
Desert prajitura Vieneza
Postat de: Nadyne in PrajituriAluat : Framantam un aluat din faina amestecata cu praful de copt, unt, 100 g zahar si ou. Va avea o consistenta moale. Infoliem si dam la rece 15 minute. ...Citeste continuarea
Prajitura cu mac si visine
Postat de: Criss in DulciuriFaina se pune intr-un bol incapator, impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Se adauga untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor, se amesteca pana capata un aspect nisipos. Se...Citeste continuarea
Floricele mini-pizza
Postat de: ladydi in PizzaIntindem aluatul si il taiem patratele, pe care le mai intindem un pic cu sucitorul. Pe fiecare patrat, punem o felie sau jumatate de felie de salam, in functie de diametru. Fiecare patrat...Citeste continuarea
Tort de biscuiti cu mascarpone
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai, mixam mascarponele 2-3 minute. Adaugam crema de ciocolata si mixam pana cand se incorporeaza bine. Este atat de buna crema asta ca iti vine sa mananci 1, 2, 3 linguri...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si dulceata de prune
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriMacinam nuca, se amesteca intr-un bol impreuna cu lingura de apa, zaharul si dulceata de prune. Untul se topeste si se amesteca cu smantana si sarea. Se adauga...Citeste continuarea
Prajitura Arlechino
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un vas incapator, se pune faina, zaharul pudra, drojdia uscata si praful de copt si se amesteca. Se adauga untul rece taiat cubulete si, cu ajutorul degetelor, se amesteca pana cand capata un...Citeste continuarea
Cozonac fara framantare
Postat de: Bucataras in DulciuriCerne faina intr-un castron. Freaca bine drojdia cu putin zahar. Amesteca laptele batut cu laptele proaspat si-l pune-l foarte putin pe foc, pana devine usor caldut. Toarna-l peste drojdie si...Citeste continuarea
Placinta cu iaurt
Postat de: ella87 in DulciuriScoatem din frigider iaurtul si ouăle și le lăsăm la temperatura camerei. Se amesteca bine ouăle cu iaurtul, până ce se omogenizează, iar compozitia devine ca o crema, apoi...Citeste continuarea
Biscuiti din cartofi
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in apa, cu putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu...Citeste continuarea
Cozonac cu cacao, ciocolata,...
Postat de: ancutsa in DulciuriMai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se amesteca...Citeste continuarea
Turta dulce 2
Postat de: ancutsa in DulciuriSe amesteca untul sau margarina cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adauga si cacaua, praful de copt, scortisoara si, treptat, faina. Se amesteca...Citeste continuarea
Stelute de Craciun
Postat de: ancutsa in DulciuriSe bat albusurile cu un praf de sare cu mixerul sau la robot, pana se fac spuma. Se adauga treptat zaharul, zaharul Bourbon si otetul, (optional: un varf de lingurita scortisoara)...Citeste continuarea
Tort Steliana
Postat de: ancutsa in TorturiMai intai, se da la cuptor putina nuca macinata presarata cu zahar, intr-o tava cu foaie de copt. Se lasa cam 5-10 minute sa se rumeneasca. Blatul: Se separa ouale. Se bat cu...Citeste continuarea
Tiramisu reteta (fara oua)
Postat de: ancutsa in PrajituriTiramisu reţetă originală Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu...Citeste continuarea
Poale-n brau
Postat de: Oana in DulciuriPentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald. In castronul cu faina...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: ancutsa in TorturiBatem cu mixerul untul cu zaharul si cacaua, pana obtinem o crema. Adaugam zaharul vanilat, cafeaua si amestecam bine. Se inmoaie biscuitii in lapte rece, amestecat cu o lingurita de...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: ladydi in CiorbeSpalam oasele de vita si le punem la fiert, avand grija sa spumuim des. Cat fierb oasele, pregatim legumele si compozitia de carne tocata. Curatam si radem morcovii si telina, tocam marunt...Citeste continuarea
Gogosi choux umplute cu crema
Postat de: Meea in DulciuriIntr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: Meea in DulciuriIncepem cu prepararea umpluturii, pentru ca sa putem sa ne ocupam de aluat, cat stau merele la cuptor. Taiem si CURATAM merele. Eu am uitat sa le...Citeste continuarea