Imi plac mult briosele aperitiv si le combin in fel si chip, ca tare versatile sunt!
Si te scot rapid din impas, la cate o zi speciala in care ai musafiri, sau in weekenduri cand nu mai stii cu ce sa-ti ademenesti familia.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm o lingură din uleiul de la roșiile deshidratate, care este plăcut aromatizat, smântâna, mozzarella și omogenizăm compoziția.
Rupem frunzele de busuioc, tocăm pătrunjelul și le adăugăm în compoziție, apoi adăugăm condimentele și încorporăm făina amestecată cu praful de copt și 3 linguri de pesmet.
Nu punem tot pesmetul odată, mai adăugăm și la final, în funcție de cât de groasă iese compoziția.
Tocăm restul ingredientelor în cuburi, respectiv bastonașe - sparanghelul și le adăugăm în compoziția de brioșe.
Sparanghelul îl vom adăuga ultimul, pentru a nu se strivi și îl amestecăm cu grijă prin aluat.
Ungem formele de brioșe cu puțin ulei de măsline, tot de la Foodville și le umplem cu compoziția, pe care o lăsăm să se odihnească 5-6 minute.
Coacem brioșele aperitiv, cu măsline, roșii deshidratate și sparanghel, pentru 40-45 de minute, la 180 de grade C, apoi le servim calde, sau reci, alături de un iaurt bun, un ceai sau o cafea.
Sunt delicioase și de efect, iar ingredientele folosite le-au dat un gust deosebit.
Să vă fie de folos!
1
Cu 5 minute inainte de expirarea timpului de coacere, se pot gratina briosele cu putin cascaval ras.