Mereu o supa de salata verde este binevenita dupa o perioada de sarbatoare. Se poate prepara sa fie mai light, dar poate fi si consistenta cu adaos de galuste bune din faina alba sau daca preferati putin orez.
Curatati ceapa, ardeiul si morcovii. Spalati legumele.
Tocati cubulete legumele si le puneti la calit in ulei, impreuna cu sunca de porc taiata cubulete sau feliute .
Cand ceapa devine sticloasa, se toarna deasupra 2 l apa. Sarati.
Fierbeti 10-15 minute, pana legumele incep sa se patrunda.
Intr-un bol, bateti spuma ouale adugati putina sare, faina pe rand, amestecand si untul moale. Trebuie sa obtineti un amestec ca o smantana mai groasa.
Reduceti intensitatea fierberii.
Cu ajutorul lingurii [ intai o treceti prin zeama clocotinda sa nu se prinda aluatul de lingura ], puneti in supa pe rand, galustele de faina.
Spalati salata verde.Taiati salata verde fasii si puneti in supa fierbinte.
Adaugati smantana diluata cu zeama calda si amestecati.
Piperati si acriti cu zeama de lamaie.
Gustati si sarati daca mai este nevoie.
Pofta buna !!!!
1
Untul sau untura adaugate la compozitia pentru galuste, le va face mai pufoase .