Am plecat de la Tiramisu reţetă originală
Știți momentul când vrei să faci puțin curat în frigider ?Așa am fost eu:)))) Mai aveam frișcă lichidă, o cutie de mascarpone o tot dădeam de colo -colo, mă deranjau și câteva piscoturi, așa că .........., le-am scos pe toate și mă uitam la ele. Mi-am adus aminte de Mireluța noastră dragă care a zis că nu se mai oprea din mâncat. Și cum se prepară foarte repede ...........la treabă!
Tiramisu reţetă originală
Pregătește cafeaua și las-o la răcit. Când s-a răcit, pune în ea o lingură de Amaretto.
Mixează frișca + zahărul pudră până sta pe teluri. Adaugă mascarpone, mixând în continuare.
Ia un vas de yena si tapetează-l cu folie alimentară. Scufundă fiecare pișcot în cafea si apoi așează-l pe fundul vasului.
Pune un strat de cremă. Deasupra, pune al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea.
In crema din mascarpone + friscă rămasă, pune o lingură de nuttel și mixeaz-o putin.
Al doilea strat de cremă, să fie cel cu nuttela. Presară cacao deasupra. Dă la rece.
Răstoarnă pe un platou sau o farfurie, în cazul meu:)).