Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

de Rocsi in Mancaruri de post, 10 Ian 2017 | 11687 vizualizari

 

In acest week-end m-am "jucat" cu putin aluat, un aluat aromat, de post pe care vi-l recomand. A trecut mult timp de cand nu am mai pregatit niste cornuri pufoase pe care sa le savuram calde si au venit la fix in aceste zile reci.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 1 plic drojdia uscata (7 gr)
  • 150 ml suc de portocale proaspat stors
  • 120 ml apa minerala calduta
  • 60 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala potrivita
  • 80 gr zahar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • un borcan 400 gr gem de prune
  • nuca macinata

Pentru sirop:

  • 1 canita apa
  • 1 lingura plina de zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita vanilie
  • in plus zahar pentru pudrat cornurile
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca:

Aluatul: 
Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura.
Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat.
Framantam bine, pana aluatul devine omogen si usor lipicios.
Punem coaja de portocala, uleiul si mai framantam cam 2 minute, pana sunt toate bine incorporate.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca cam 90 de minute, la loc caldut si ferit de curent.

Cand aluatul este dospit, pregatim umplutura:
Punem gemul intr-un bol, adaugam nuca macinata.
Nuca puneti in functie de cat de gros este gemul. Al meu a fost potrivit si am pus vreo 6-7 linguri de nuca macinata.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Rupem bucatele, in functie de cat de mari doriti cornurile. Eu am rupt 18 bucatele de aluat.
Intindem fiecare bucata cu sucitorul, punem umplutura, apoi le rulam si presam putin capetele.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut 15-20 de minute.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana sunt bine rumenite.
Cat timp se coc cornurile, pregatim siropul:
Amestecam apa usor calduta cu zaharul pudra, pana acesta din urma este dizolvat.
Adaugam uleiul, vanilia si le invartim bine.
Cand sunt gata cornurile, le scoatem din cuptor si le ungem bine cu sirop.

Le acoperim bine cu folie alimentara, apoi cu doua prosoape groase.
Servim si calde, dar restul le pastram asa acoperite cu folie si prosoape pentru ca nu se vor intari.
Le pudram cu zahar inainte de servire.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri umplute cu cartofi,varza si gem-post