Rapida, usor de preparat si extraordinar de delicioasa.... definitiv in topul celor mai bune prajituri pe care le-am mancat vreodata...o recomand cu mare drag!
Crema de lamaie:
Blatul: Trebuie sa va spun ca prajitura este spornica, iese inalta, desigur acum depinde cum o veti felia, sa fiu sincera nu stiu sa va spun exact cate portii ies, insa veti bucura destule persoane...
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia ca pentru bezea.
Untul se topeste si se lasa deoparte.
Galbenusurile se freaca cu smantana, se adauga untul topit si se amesteca bine si se toarna totul peste albusuri mixand pana la omogenizare. In continuare se pune faina cu praful de copt si se mixeaza.
Tava cuptorului se tapeteaza cu pergament si se pune compozitia, se niveleaza cu o spatula si se introduce in cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade C.
La mine a stat la cuptor 12 minute...dar mai bine faceti testul scobitorii.
Se scoate tava din cuptor si se lasa prin alunecare blatul cu tot cu foaia de copt, pe o suprafata. Cand este aproape racit, se desprinde si se taie transversal in trei fasii egale.
Crema:
Se scot 100 ml lapte rece din total si se amesteca cu galbenusurile si cu zaharul, se adauga si faina si se mixeaza.
Laptele se pune pe foc intr-un vas larg si se infierbanta.
Se toarna in fir subtire compozitia de galbenusuri si se amesteca fara oprire. Cand se transforma intr-o crema grosuta, se lasa cateva clocote ( cateva minute) ... (aveti grija sa nu se arda), se ia vasul deoparte si se pune crema in bolul mixerului. Se adauga untul bucatele, se mixeaza, apoi se pune zeama de lamaie si coaja, se mixeaza pana se omogenizeaza bine crema.
Asamblare:
Se pune pe un platou prima fasie de aluat, deasupra se pune crema, apoi cealalta fasie, iar crema si din nou blat, apoi se imbraca prajitura in crema de lamaie. Am pudrat prajitura cu zahar pudra vanilat si am decorat-o cu coaja de lamaie si frunza de menta.
Prajitura se tine la rece cateva ore bune, apoi se portioneaza.
Deliciu total, nebunie, minunatie...